Snoop Dogg & Wiz Khalifa

 • Wiz Khalifa, geboren als Cameron Jibril Thomaz (Minot (North Dakota), 8 september 1987), is een Amerikaanse rapper.

  Biografie

  De ouders van Thomaz, die scheidden toen hij drie jaar was, werkten in het Amerikaanse leger. Door het werk van zijn ouders verhuisde de jonge Thomaz geregeld. Hij woonde achtereenvolgens in Duitsland, Japan, Engeland en Pittsburgh.

  Na enkele andere mixtapes en het album Show and Prove te hebben uitgebracht, tekende Thomaz in 2006 bij Warner Bros. Records. Hij wist nog geen succes te oogsten met zijn eerste single,

  Hij sloot een overeenkomst met Atlantic Records en de door het Noorse tweetal Stargate geproduceerde single "Black & Yellow" werd in 2010 een grote hit in de Verenigde Staten.

  In 2010 hield Thomaz de Waken Baken Tour. Een optreden bij de East Carolina University op 9 september 2010 werd onderbroken door de politie; Thomaz en enkele anderen werden gearresteerd vanwege bezit, gebruik en verkoop van marihuana. De volgende dag stond hij weer op vrije voeten na betaling van een borgsom van driehonderdduizend dollar.

  De titel van zijn derde studioalbum, Rolling Papers, dat in 2011 door Atlantic Records werd uitgegeven, verwijst naar het rollen van joints. Ter promotie van dit album hield hij een Amerikaanse tournee, getiteld de Green Carpet Tour. Een persbericht gaf als verklaring dat deze benaming sloeg op de biodiesel van de toerbus en de biologisch afbreekbare en te recyclen materialen die backstage gebruikt werden, maar journalisten meenden dat "Green Carpet" te maken had met het zijn marihuanagebruik. Het album Rolling Papers stond op de tweede plaats in de Billboard 200 en de zesde in de Canadian Albums Chart.

  Discografie

  Singles

  Externe links

  Bronvermelding

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.