Modestep

 • Modestep is een elektronische rock en dubstep band uit het Verenigd Koninkrijk. De band ontstond in Londen in 2010 . Hun debuutalbum kreeg de naam Evolution Theory en kwam uit op 11 februari 2013. De vijf bekendste singles van het album zijn 'Feel Good', 'Sunlight' , 'To the Stars', 'Show Me a Sign' en 'Another Day'. De datum voor hun nieuwe album London Road is 25 mei 2015.

  Geschiedenis

  Carrièrestart (2010–2011)

  Tony was al dj sinds 2001 terwijl zijn broer Josh in verschillende bands actief was. In 2010 besloten de broers samen met hun vriend Nick Tsang (gitaar) een band op te richten onder de naam 'Mode'. Deze naam was echter al in gebruik waardoor de jongens kozen voor de naam Modestep.

  Evolution Theory (2011–2013)

  Modestep begon in januari 2011 te werken aan hun debuutalbum. Matthew Curtis werd aan de band toegevoegd als drummer. Hun album kreeg de naam Evolution Theory. Het nummer 'Sunlight' was meteen een schot in de roos. Modestep kreeg een platencontract aangeboden door Polydor, Interscope Records en mocht meteen beginnen touren in het Verenigd Koninkrijk. In 2012 volgde een wereldtournee.

  London Road (2013–heden)

  In 2013 kondigde Modestep aan dat ze aan nieuw materiaal gingen maken. Tsang en Curtis besloten niet mee te werken aan het nieuwe album en gingen zich beiden richten op een solocarrière. De vervanging van de bandleden verliep niet volgens plan waardoor het nieuwe album vertraging opliep. In 2014 speelden de broers enkel dj-sets van hun vroeger opgenomen nummers. In 2015 kwamen Deek (gitaar) en Lundy (drums) de band versterken. In januari kwam hun eerste single van het tweede album uit: 'Snake'. Even later kregen we hun nieuwe album 'London Road' te horen. Met nummers uitgebracht door Modesteps eigen recordlabel 'Max Records'. Er werd onder andere samengewerkt met FuntCase en The Partysquad. Op het album staan o.a nummers als 'Feel Alive' en 'Machines'.

  Modestep Live

  België

  Modestep stond in 2012 voor de eerste keer in België op een festival. Zowel Les Ardentes als Pukkelpop werden aangedaan. Ze verklaarden in interviews dat ze de sfeer fantastisch vonden en zeker terugkwamen naar België. Belofte maakt schuld want in 2013 stond Modestep in een uitverkochte Ancienne Belgique. Daarna mochten ze zondag 7 juli 2013 als headliner Rock Werchter afsluiten in The Barn. In augustus 2014 volgde een tweede passage op Pukkelpop. De broers Josh en Tony brachten een dj-set in de Boiler. Op 4 juli 2015 komen de jongens met hun nieuwe bandsamenstelling/album naar Couleur Café.

  Nederland

  Modestep heeft al twee zaalshows gegeven in Nederland. Zowel in 2012 en 2013 hielden ze halt in de Melkweg te Amsterdam. Op 20 juli 2015 komt Modestep met hun nieuwe band en album naar We Are Electric in Eersel.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing