Jack White

 • Jack White, officieel John Anthony Gillis (Detroit, 9 juli 1975) is een Amerikaans rockmuzikant, producent en acteur. Hij is het best bekend als de voormalig zanger en gitarist van The White Stripes.

  Biografie

  Jack White is de artiestennaam van Gillis. De achternaam White is afkomstig uit zijn huwelijk; hij was getrouwd met Meg White, waarna hij haar naam aannam. 'Jack' was al zijn roepnaam ver voordat hij Meg kende.

  In 1997 richtte White de band The White Stripes op. In 2005 startte hij de groep The Raconteurs en in 2009 begon hij zijn derde band, The Dead Weather.

  In 2008 nam hij samen met Alicia Keys de titelsong van de James Bondfilm Quantum of Solace op. In januari 2011 werd bekendgemaakt dat The White Stripes per direct uit elkaar zijn gegaan. Ook heeft Jack White in 2011 enkele songs mee ingezongen op het album Rome van Danger Mouse, waarvan het bekendste "Two against one".

  In 2012 is Jack White met een soloproject gestart, het eerste album hiervan heet Blunderbuss.

  Privéleven

  In interviews beweerde White altijd dat hij de broer was van Meg White, de drumster van de White Stripes, maar in werkelijkheid waren ze tot 2000 getrouwd met elkaar.

  White hertrouwde op 1 juni 2005 met model en zangeres Karen Elson in Manaus (Brazilië). De manager van de Stripes, Ian Montone en Meg White waren zijn getuigen. Volgens het persbericht was dit het eerste huwelijk voor beiden. Het echtpaar heeft een dochter en een zoon. White en Elson scheidden in 2011. In 2013 werd de scheiding officieel.

  Discografie

  Zie ook discografie The White Stripes.

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing