You as You Were (Cover Art Video)

Shearwater

 • Shearwater

  Geschiedenis

  De band Shearwater werd in 2000 opgericht door Meiburg en Sheff om de zachtere, meer melodische liedjes, die voor hun andere band Okkervil River niet geschikt waren, ten gehore te kunnen brengen.

  Het debuut van Shearwater, genaamd The Dissolving Room, werd in 2001 uitgebracht. Op dit album speelde de ex-vrouw van Meiburg, Kim Burke, voor het eerst mee. Korte tijd na het verschijnen van dit album voegde drummer en vibrafonist Thor Harris zich bij de band.

  Shearwater heeft opgetreden met bands als The Mountain Goats, Akron/Family en Blonde Redhead.

  In mei 2006 bracht Shearwater hun vierde studioalbum uit, genaamd Palo Santo.

  In 2010 verscheen hun zesde studioalbum The Golden Archipelago, tevens derde deel van een drieluik (samen met "Palo Santo" en "Rook").

  Trivia

  Meiburg is afgestuurd in de ornithologie, de studie van de vogelkunde. De naam "Shearwater" is het Engelse woord voor stormvogel. Deze vogel is afgebeeld op de hoes van het derde album, Winged Life, uitgebracht in 2004.

  Discografie

  Albums

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.