Walk Off The Earth

 • Walk off the Earth is een Canadese Indieband die sinds 2006 actief is.

  Begin 2012 scoorde de band een hit met het nummer Somebody that I used to know, een cover van Gotye. Deze cover werd in eerste instantie bekend via YouTube, bijzonder was dat de vijf muzikanten samen op slechts één gitaar speelden. Voor zangeres Sarah Blackwood afkomstig van de Creepshow bij de groep kwam was de band niet zo succesvol, sindsdien zijn ze bekender. Naast Gotye werden nog tal van andere artiesten en bands gecoverd, zoals de Beatles, Nirvana, B.o.B., Whiz Khalifa, Radiohead, Adele, Eminem, Rihanna, Maroon5, Fun, Bruno Mars en Taylor Swift. Waar de bijbehorende YouTube-filmpjes van Walk off the Earth eerst vooral bestonden uit lol en liefde voor muziek, met volop gebruik van loopstation en vliegende ukuleles, werden ze later doordachter, kunstiger en ingenieuzer, zeker nadat het aantal originele eigen nummers groeide. Een recent voorbeeld is de clip van Gang of Rhythm, die teruggrijpt op de film Oh Brother were art thou van de broers Joel en Ethan Coen en het opmerkelijke Red Hands, waarbij voor het maken van de clip de muziek volledig werd opgeknipt en door elkaar gehusseld. Ook treden met regelmaat gastmuzikanten op in muziek en clips, zoals Julia Nunes, beatboxer KoreanFX en de Belgische zangeres Selah Sue.

  Bandleden

  • Gianni Luminati: gitaar, elektrische gitaar, basgitaar, ukelele, banjo, kazoo, lade, keyboard, percussie, zang, theremin, beatbox, xylofoon, sigarenkistje gitaar, cello, bas, didgeridoo.
  • Ryan Marshall: gitaar, ukelele, stem, trompet, bas, zang.
  • Mike Taylor (algemeen bekend als de Beard Guy): keyboards, didgeridoo, trompet, zang.
  • Joel Cassady: drums , bas, percussie, gitaar, ukelele, sigarenkistje.
  • Sarah Blackwood: gitaar, elektrische gitaar, mandoline, kazoo, ukelele, banjo, bas, zang, piano, glockenspiel, tamboerijn, gitaar, sigarenkistje.

  Discografie

  EP's

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing