Kid Abelha

  • Kid Abelha is een Braziliaanse new wave band uit Rio de Janeiro, die in 1981 is opgericht door Paula Toller (zang), George Israel (saxofoon, gitaar en zang) en Bruno Fortunato (akoestische en elektrische gitaar). Sindsdien hebben ze 13 studioalbums en 3 live albums uitgebracht. Veel van hun liedjes hebben Braziliaanse pophistorie geschreven.

    Geschiedenis

    De groep werd opgericht in 1981, toen nog met zanger en bassist Leoni. Paula Toller kwam pas kort daarna tijdens een repetitie bij de band. In 1982 namen ze een demo op. Toen de drummer met deze tape bij een radiostation kwam en naar de naam van de band werd gevraagd, had hij alleen een blaadje met een lijstje van mogelijke namen, waarover nog niet was beslist. Hij noemde de eerste, Kid Abelha & os Abóboras Selvagens ("Kind Bij en de Wilde Pompoenen"). Kort daarna namen ze een single op, waarvan 100.000 exemplaren werden verkocht. In 1984 brachten ze hun eerste album uit, dat het gelijk tot een gouden plaat bracht, en het jaar daarop speelden ze op de eerste Rock in Rio festival, dat de band zelf hun toelatingsexamen tot de business noemde. In 1986 verliet Leoni met onenigheid de band.

    Discografie

    Studioalbums

    • Seu Espião (1984)
    • Educação Sentimental (1985)
    • Tomate (1987)
    • Kid (1989) 100,000 Goud
    • Tudo é Permitido (1991)
    • Iê Iê Iê (1993)
    • Meu Mundo Gira Em Torno de Você (1996)
    • Autolove (1998)
    • Espanhol (1999)
    • Coleção (2000)
    • Surf (2001)
    • Pega Vida (2005)

    Live albums

    • Kid Abelha Ao Vivo (1986)
    • Meio Desligado (1995)
    • Kid Abelha Acústico MTV (2002)

    Compilations

    • Greatest Hits 80's (1990) - 500,000 (2x platina)
    • Remix (1997)
    • E-Collection (2001)
    • Warner 30 Anos (2006)

    EPs / Singles

    • "Pintura Íntima"/"Por Que Não Eu?" (1983)
    • "Como Eu Quero"/"Homem Com Uma Missão" (1984)
    • Kid Abelha Single (1997)

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.