Peter Cincotti

 • Peter Cincotti (New York City, 11 juli 1983) is een Amerikaanse moderne jazzzanger, songwriter en pianist.

  Biografie

  Cincotti begon met spelen op een speelgoedpiano toen hij drie jaar oud was. Toen hij op de middelbare school zat, trad hij regelmatig op in verschillende clubs in Manhattan, en speelde in het Witte Huis. Op het Montreux Jazz Festival van 2000 won hij een prijs voor een bewerking van Dizzy Gillespies "A Night in Tunisia".

  In 2004 speelde Cincotti een kleine rol in de film Beyond the Sea, en droeg hij bij aan de soundtrack van de film. Ook speelde hij een kleine rol in de film Spider-Man 2. Zijn nummer "December Boys" is de titeltrack van de film December Boys, waarin Daniel Radcliffe meespeelt.

  Zijn debuut-cd, Peter Cincotti, is een compilatie van traditionele en populaire jazznummers en enkele nummers die Cincotti zelf geschreven heeft. Zijn tweede cd, On the Moon, bevat meer eigen werk maar behoudt dezelfde formule als het eerste album. Zijn laatste album, East of Angel Town, bevat alleen maar zelfgeschreven nummers en verscheen in Nederland en België op 8 november 2007. Het werk aan dit album begon toen Cincotti een team vormde met de Grammy-winnaar David Foster, producent Humberto Gatica en Jochem van der Saag. East of Angel Town richt zich meer op popmuziek en rockmuziek met jazz invloeden, waar Cincotti's eerste twee albums meer jazz-georiënteerd beschouwd worden.

  Discografie

  • Peter Cincotti (2003)
  • My Favorite Time of Year (2003)
  • On the Moon (2004)
  • East of Angel Town (2007)
  • Metropolis (2012)

  DVD en video

  • Live in New York (2004)

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.