Machine Gun Kelly

 • Richard Colson Baker (Houston, Texas, Verenigde Staten, (22 april 1990), is een Amerikaanse rapper de muziek maakt onder de artiestennaam Machine Gun Kelly, vaak wordt zijn naam afgekort naar MGK. Machine Gun Kelly is afgeleid van de gelijknamige crimineel Machine Gun Kelly. Hij staat onder contract bij EST19XX, Bad Boy en Interscope.

  Jeugd

  Baker verhuisde een aantal keren met zijn familie rond de wereld. Zo woonde hij in het Afrikaanse Egypte en in het Europese Duitsland terwijl hij zelf uit de Verenigde Staten komt, gelegen in Noord-Amerikaanse, liggend aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Ook in de Verenigde Staten verhuisde hij meerdere malen. Zo woonde hij in Chicago, Denver, Los Angeles en in Cleveland. Hij woonde zijn eerste vier levensjaren in Egypte, waardoor hij eerder die taal sprak dan de wereldtaal Engels. Hij begon naar rap te luisteren in de zesde en zevende klas van de Hamilton Middle School. Een internationale school voor kinderen. Hij luisterde veelvoudig naar DMX en Ludacris. Rond deze tijd begon hij ook zelf te rappen. Op zijn veertiende verhuisde hij naar Cleveland waar hij naar de Shaker Heights High School ging.

  Doorbraak

  In maart 2009 won hij als eerste blanke rapper in het Harlem's Apollo Theater. Bijna een jaar later, in februari 2010, bracht hij zijn eerste officiële mixtape uit: 100 Words of Running. Een maand later kende hij zijn nationale doorbraak met het van de eerder uitgebrachte mixtape afkomstige nummer Alice in Wonderland. In hetzelfde jaar bracht hij ook nog zijn tweede mixtape, Lace Up!, uit. Op deze mixtape staat het nummer Cleveland. Dit nummer wordt nu bij thuiswedstrijden van Cleveland Cavaliers gespeeld.

  2011-heden

  In 2011 tekende hij een contract bij Bad Boy Records, die een zakenband hebben met de grote platenlabel Interscope. Op 15 november kwam het nummer Wild Boy uit, wat hij samen maakte met Wacka Flocka Flame. Dit is tot nu toe zijn grootste hit met ruim veertigduizend views op YouTube. In 2012 kwam hij terecht in de XXL Freshman. Hier zitten een aantl rappers in waar veel van verwacht wordt. Datzelfde jaar gaf hij ook zijn eerste album uit: Lace Up!.

  In 2013 bracht hij zijn laatste mixtape tot nu toe uit: Black Flag.

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.