J Balvin

 • José Álvaro Osorio Balvin (Medellín, 7 mei 1985) is een Colombiaanse reggaetonartiest en -zanger, bekend onder de artiestennaam J Balvin. In 2004 nam hij zijn eerste soloplaat op. Binnen Colombia is hij bekend van reclames voor motoren, waarbij hij dezelfde slogan gebruikt als in zijn liedteksten: Es el negocio socio ("het is de business, partner"). Twee jaar achtereen won J Balvin het kampioenschap hip-hop freestyle gehouden in Deja Vu, de beroemde discotheek van Medellín.

  Biografie

  José Balvin was al op jonge leeftijd bezig met muziek maken. Tijdens zijn middelbare schooltijd zat hij in verschillende rockbandjes. Tijdens een uitwisseling naar de Verenigde Staten leerde hij Engels en de hip-hopwereld kennen. Hij brak zijn studie internationale betrekkingen aan de EAFIT-universiteit van Medellín in het zevende semester af om zich volledig op de muziek te richten. Hij maakte deel uit van de Mdl Crew, tegenwoordig de Universidad de la Calle ("Universiteit van de Straat"), een groep artiesten uit Medellín die met name rap en reggaeton spelen. Hij werd begeleid door Fat Al, een Colombiaanse artiest die in Miami woonde en die hem zijn artiestennaam gaf.

  Heden ten dage is J Balvin erg populair zowel in zijn thuisland als daarbuiten. Zijn release Ella me cautivó is zelfs in Europa bekend geworden. Gedurende zijn carrière is J Balvin beïnvloed door artiesten als Bone Thugs-n-Harmony, Nas, Mos Def en Latijns-Amerikaanse artiesten als Vico C, El General, Ángel López en Daddy Yankee.

  Discografie

  • 2009 - Real
  • 2009 - El Negocio

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.