Bintia;Xavier Naidoo

  • Xavier Kurt Naidoo ? (Mannheim, 2 oktober 1971) is een Duitse zanger van soul en R&B. Naast zijn solocarrière is hij medeoprichter van de Duitse popgroep Söhne Mannheims, één van de initiatiefnemers van en docent aan de Mannheimer Popakademie en grondlegger van de platenlabels Beats Around the Bush en Naidoo Records. Daarnaast is hij betrokken bij een aantal muzikale projecten zoals Brothers Keepers, Rock gegen Rechts, 4 Your Soul, Rilke Projekt, Zeichen der Zeit en Fourtress.

    Naidoo's songteksten gaan over het christendom, de Apocalyps, met daarnaast als thema's naastenliefde en de strijd tegen vreemdenhaat. Hij heeft een aantal prijzen ontvangen voor zijn teksten, zoals bijvoorbeeld de Fred-Jay-Preis in 2003.

    Naidoo's debuutalbum Nicht von dieser Welt is sinds 1998 meer dan 1 miljoen keer verkocht. De twee daaropvolgende soloalbums, "Zwischenspiel – Alles für den Herrn (2002) en Telegramm für X (2005) waren ook zeer succesvol. Van zijn vierde album, Alles kann Besser Werden (2009) werden 415.000 exemplaren verkocht. In 2013 bracht hij twee albums uit: Mordsmusik en Bei meiner Seele.

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing