Metro Station

 • Metro Station was een popgroep uit Los Angeles, Verenigde Staten. De band maakte electropop / synthpop en stond onder contract bij Columbia Records/Red Ink Records van eind 2006 tot de stopzetting op 23 maart 2010. Het debuutalbum was Metro Station, de single Shake It heeft in de top 10 gestaan in de VS.

  Geschiedenis

  Trace Cyrus en Mason Musso waren de band gestart nadat ze elkaar hadden ontmoet op de set van Hannah Montana. Daarin speelde de jongere zus van Trace, Miley Cyrus en Masons broer, Mitchel Musso. Trace en Mason wisselden een tijd muzikale ervaringen uit, waarna ze uiteindelijk besloten een band op te richten.

  Blake Healy kwam in de band als toetsenist, bassist en synthesist, Anthony Improgo kwam bij de band gekomen als drummer en zowel Trace als Mason zongen en speelden beiden gitaar. De band schreef vervolgens een aantal tracks en brachten deze op de website MySpace uit. De tracks werden veelvuldig beluisterd en kwamen steeds hoger in de hitlijsten van MySpace.

  Columbia Records had naar aanleiding van hun populariteit de band een platencontract aangeboden. In juli 2007 werd het album Metro Station uitgebracht. Daar zijn ook meteen 2 singles van verschenen namelijk Control en Kelsey. Beide singles hebben het niet gehaald in de hitlijsten, hoewel de verkoop van het album wel goed ging. Maar half 2008 kwam de single Shake It uit en schoot direct de hitlijsten in. De single heeft een tijdje gestaan in de top tien van drie verschillende hitlijsten in de VS. De band heeft ook een nummer opgenomen voor de film Alice in Wonderland, genaamd 'Where's My Angel'.

  In Maart 2010, na een aantal persoonlijke problemen tussen bandleden Mason Musso en Trace Cyrus besloot de band een pauze te nemen zodat Musso en Cyrus zich beiden op nieuwe solo-projecten konden richten.

  In 2013 besloot de band weer bij elkaar te komen en hebben ze enkele EP's uitgebracht. In oktober 2014 brachten ze hun laatste EP genaamd "Gold" uit.

  Optreden

  Metro Station heeft opgetreden in het voorprogramma van bands zoals Good Charlotte, We The Kings en Simple Plan. Verder trad Metro Station ook op bij de Soundtrack of Your Summer Tour 2008, hier ging Metro Station samen met een aantal andere bands op tour.

  Op 24 januari 2009 is Metro Station begonnen in het Verenigd Koninkrijk aan een Europese tour, hierbij kwamen ze ook op 3 februari 2009 in Amsterdam in de Melkweg. Daarna zijn ze nog in Parijs, Milaan en tot slot Stockholm geweest. Metro Station stond in het voorprogramma van de Wonder World-tour van Miley Cyrus.

  Leden bij stopzetten

  • Mason Musso – zang, gitaar
  • Trace Cyrus – 2de zang, gitaar
  • Anthony Improgo – percussie

  Ex-leden

  • Blake Healy – basgitaar, toetsen, synthesizer

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing