Emmanuelle Beart

 • Emmanuelle Béart (Saint-Tropez, 14 augustus 1963) is een Franse actrice.

  Biografie

  Emmanuelle Béart is de dochter van de actrice Geneviève Galéa en de chansonnier Guy Béart. Ze woonde samen met haar broers en zussen op een boerderij in Gassin. Op haar 13e zag ze de film Mado. Vanaf dat moment wilde ze actrice worden. Jaren erna werd ze door haar ouders naar Montreal in Canada gestuurd om Engels te leren. Terug in Frankrijk speelde ze haar eerste rol in de televisieserie Raison perdue (1984). Ook in de jaren daarna bleef ze meespelen in diverse films, waar vaak veel bloot in te zien was. Tegenwoordig speelt ze nog af en toe in een film zoals in Mission: Impossible I uit 1996 met tegenspelers als Tom Cruise en Jon Voight. In François Ozons musical 8 femmes (2002) speelde ze een sensueel kamermeisje, met onder andere Isabelle Huppert, Catherine Deneuve en Fanny Ardant als haar tegenspeelsters. In Nathalie (2003) speelde ze een prostituee, met Fanny Ardant en Gérard Depardieu als haar tegenspelers.

  Tijdens de opnamen in 1984 van L'Amour en douce van Édouard Molinaro ontmoette ze Daniel Auteuil met wie ze 10 jaar samenleefde. In 1992 kregen ze een dochter.

  Televisie

  • Raison perdue (1984)
  • Zacharius (1984)
  • La femme de sa vie (1986)
  • Marie-Antoinette, reine d'un seul amour (1989)
  • D'Artagnan et les trois mousquetaires (2005)

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.