K-Liber

 • K-liber 4 Life is een Nederlandse muziekgroep van Antilliaanse afkomst, bestaande uit Teddo Juice, Pugistix en Mega Master. Ze zingen vooral in het Papiaments, de taal van de ABC-eilanden, maar tegenwoordig zingt men ook in andere talen, waaronder het Nederlands. Pugistix is tevens de producer van de groep, terwijl Teddo Juice vooral de nummers schrijft.

  Biografie

  De Antilliaanse groep in de jaren 90 bekend als K-Liber is de groep van Teddo Juice, Pugistix en Mega Master. De leden zijn allen geboren in Curaçao, maar wonen in Nederland. De band bestaat (in 2007) al meer dan zeven jaar. Men werd bekend door de groeiende Bubblin'scène in de jaren 90. En kleine factor van hun populariteit, naast hun optredens en album verkopen, kwam door illegale downloads. Dat vergrootte hun muziek bereik in de kleinere bubblin'scènes in het noorden en zuiden van Nederland. In 2004 braken ze door bij het grote Nederlandse publiek. In 2003, 2004 en 2005 hebben ze veel opgetreden en brachten ze diverse albums uit.

  Het laatste album Schuurpapier bevat ook veel Nederlandstalige nummers, terwijl op de voorgaande albums vooral Papiaments-nummers met nu en dan Nederlandse, Spaanse of Engelse liedjes staan.

  Optredens

  De heren, alle drie afkomstig uit Curaçao maar wonend in Nederland, zongen op hun eerste 3 albums voornamelijk in 'Papiaments' de taal van Aruba, Bonaire en Curaçao, met zo nu en dan een uitstapje naar het Nederlands, Engels of Spaans.

  Teddo Juice schrijft het grootste gedeelte van de nummers van K-liber, Pugistix is de producer en Mega Master houdt de boel strak bij elkaar.

  Het laatste album 'Schuurpapier' is dan ook al hun vierde album, maar in tegenstelling tot de eerste drie albums `HASIKIBOKE, Magnifico en P.L.A.M.A.T.O.R.I.A. staan op deze plaat alleen Nederlandstalige nummers.

  Discografie

  Releases

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing