Charice

 • Charice Pempengco (San Pedro, 10 mei 1992), geboren als Charmaine Clarice Relucio Pempengco, maar beter bekend als Charice, is een Filipijnse zangeres. Ze verwierf bekendheid door filmpjes op YouTube waarin ze haar zangkunsten vertoont. Deze video's werden meer dan vijftien miljoen keer bekeken. Daarna werd ze onder andere uitgenodigd bij de talkshows van Ellen DeGeneres en Oprah Winfrey. In mei 2010 bracht ze haar eigen album, genaamd 'Charice', uit. Het album bereikte de 8e plek in de Amerikaanse Billboard 200 en daarmee is Charice de eerste Aziatische en enige Filipijnse ooit die de top tien van deze lijst haalde.

  Biografie

  In het begin van haar muzikale carrière nam Charice deel aan twee talentenjachten. In 2006 haalde ze de finale van het Filipijnse televisieprogramma Little Big Star en een jaar later deed ze mee aan Star King in Zuid-Korea. Haar gelijknamige debuutalbum, dat in 2008 werd uitgebracht, bestaat uit zes covers.

  Haar tweede album, My Inspiration, was geschreven rond het thema 'Moederdag'. In 2009 werd het door Diane Warren gecomponeerde "Note to God" als single uitgegeven. Dit nummer werd geproduceerd door de Canadese musicus David Foster.

  Ze heeft onder andere opgetreden in Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Engeland, Italië en Nederland. Zo trad ze op bij Oprah Winfrey, die haar een gastoptreden bezorgde bij Céline Dion in het Madison Square Garden in New York. Op 6 september 2008 trad Charice Pempengco voor het eerst op in Nederland, toen ze voor ongeveer dertigduizend voetbalsupporters zong tijdens het Feest van de Eeuw van Feyenoord. In 2009 maakte Charice haar Hollywood debuut in de film Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel, waarin ze zichzelf speelde.

  In mei 2010 bracht ze haar eerste eigen album 'Charice' uit. Het nummer "Pyramid" van dat album, dat ze samen met de zanger Iyaz opnam, behaalde in Nederland de 53e plek op de Single Top 100. Op 22 juni werd bekend dat Charice een rol zal spelen in de Amerikaanse komische en muzikale televisieserie Glee. Ze speelt hierin een uitwisselingsstudente, genaamd Sunshine Corazon. In september 2010 zong zij samen met Lea Michele het nummer "Telephone" van Lady Gaga, in de eerste aflevering van het tweede seizoen.

  Op 30 juni 2010 zong Charice voor een publiek van ongeveer vijfhonderdduizend mensen het Filipijnse volkslied tijdens de inauguratie van president Benigno Aquino III.

  Op 6 april 2011 werd bekend dat Charice een rol krijgt in de Hollywoodfilm Here Comes the Boom, met Salma Hayek, Kevin James en Henry Winkler in de hoofdrollen. Ze speelt de rol van Malia in deze film die naar verwachting in juli 2012 zal uitkomen.

  Op 31 oktober 2011 werd de vader van Charice vermoord in de Filipijnen. Hierdoor heeft ze haar werkzaamheden tijdelijk stilgelegd. Ze had al lange tijd geen contact met haar vader, maar had ooit een goede band met hem.

  Op 3 juni 2013 heeft Charice tijdens een televisie-interview verteld dat ze lesbisch is.

  Discografie

  Albums

  • Charice (2008; label: Star Records; platinum in de Filipijnen)
  • My Inspiration (2009; label: Star Records; platinum in de Filipijnen)
  • Charice (2010; label: 143 Records/Reprise Records)

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing