Kurtis Blow

  • Kurt Walker (Harlem, 9 augustus 1959), beter bekend als Kurtis Blow, is een Amerikaans rapper en producer. Zijn eerste en meest bekende hit is The Breaks (1980). Een van zijn meest succesvolle nummers was Basketball, een coproductie met Full Force uit Brooklyn. Zijn muziek werd beïnvloed door DJ Hollywood.

    Biografie

    Blow begon zijn carrière in het midden van de jaren 70 in New York als breakdanser voordat hij dj werd en begon aan rap. Hij was in 1980 de eerste rapper die een heel album bij een grote platenmaatschappij opnam. Dit gebeurde na het opnemen van zijn eerste single Christmas Rappin - ongeveer dezelfde tijd als The Sugarhill Gang met Rapper's Delight wat de eerste hiphophit is. In die tijd werd deze stijl van muziek beschouwd als een tijdelijk fenomeen en er was weerstand tegen een contract voor Blow.

    In 1983 was hij producent van Run-D.M.C. en de Fat Boys.

    Blow is te zien in de films Krush Groove en The Show.

    Discografie

    Albums

    • Kurtis Blow (1980)
    • Deuce (1981)
    • Tough (1982)
    • The Best Rapper on the Scene (1983)
    • Ego Trip (1984)
    • America (1985)
    • Kingdom Blow (1986)
    • Back by Popular Demand (1988)

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.