Il Giorno Dell'indipendenza (videoclip)

Alice

  • Alice (echte naam: Carla Bissi) (Forlì, 26 september 1954) is een Italiaanse zangeres.

    Ze debuteerde op het Festival van San Remo in 1972 onder haar eigen naam met het lied Il mio cuore se ne va. Negen jaar later, in 1981, keerde ze terug naar het festival en won toen met het nummer Per Elisa dat in grote delen van Europa succes had. Hierna begon de lange samenwerking met Franco Battiato met wie ze in 1984 op het Eurovisiesongfestival verscheen (I treni di Tozeur). In 2000 ging ze wederom naar San Remo met Il giorno dell'indipendenza.

    Discografie

    • Capo Nord (1980)
    • Alice (1981)
    • Azimut (1982)
    • Falsi allarmi (1983)
    • Gioielli rubati (1985)
    • Park Hotel (1986)
    • Elisir (1987)
    • Melodie passeggere (1988)
    • Il sole nella pioggia (1989)
    • Mezzogiorno sulle Alpi (1992)
    • Charade (1995)
    • Exit (1998)
    • God is my dj (1999)
    • Personal Juke Box (2000)
    • Viaggio in Italia (2003)
    • Studio Collection (2005)

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.