Fanny Lú

 • Fanny Lú (volledig: Fanny Lucía Martínez Buenaventura) (Cali, 8 februari 1973) is een Colombiaanse zangeres. Haar muziekstijl is te karakteriseren als latin, tropical en vallenato.

  Discografie

  Uitleg

  Fanny Lú is een groot succes in Latijns-Amerika. Haar debuutalbum die in 2006 uitkwam heet Lagrimas Cálidas (Hete tranen). Hier zijn twee singles uit voortgekomen. De eerste is "No Te Pido Flores" (Ik vraag niet naar bloemen) en "Y Si Te Digo" (En als ik je vertel). Het album heeft een tijdje op #1 gestaan in de Billboard Hot 100 en de singles ook. Haar volgende single wordt Te Arrepentirás ( Je zult boeten).

  Latin Grammy Awards

  Fany Lú heeft een nominatie binnegesleept voor de Latin Grammy Awards van 2007. Namelijk voor het nummer "No Te Pido Flores" in de categorie Best Tropical Song. Deze heeft ze niet ontvangen, maar Juan Luis Guerra met "La Llave de mi Corazón" van de Dominicaanse Republiek wel.

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.