Bruce Hornsby

 • Bruce Hornsby (Williamsburg (Virginia), 23 november 1954) is een Amerikaanse zanger en pianist. Hij is vooral bekend van de hit The Way it is uit 1986. Daarnaast was hij in het verleden bij gelegenheid lid van Grateful Dead. De afgelopen jaren is Hornsby met zijn carrière een minder commerciële muzikale richting ingeslagen.

  Vroege jaren

  Bruce Hornsby is een ver familielid van baseball legende Rogers Hornsby. Hij heeft een aantal malen opgetreden met een buste van deze speler op zijn piano.

  Hornsby’s vader was een succesvolle zakenman in Williamsburg, die onder andere actief is geweest in de oliesector en later in onroerend goed. Tegenwoordig heeft de familie nog steeds een belangrijke makelaardij, waarvan Bruce’ broer (die ook nog een tijd in Bruce' band heeft gespeeld), directeur is.

  In zijn jeugd is Hornsby met verschillende soorten muziek opgegroeid. Hij studeerde muziek aan de Universiteit van Richmond, Berklee College of Music in Boston, Massachusetts en aan de Universiteit van Miami in Coral Gables, waarvan hij in 1977 afstudeerde. Hij verbleef nog een tijd in Los Angeles als studiomuzikant, alvorens hij terug verhuisde naar Virginia.

  Hornsby scoorde in 1986 een hit met The Way it is. Dit nummer, later gecoverd door Tupac, dat hij samen met zijn begeleidingsband 'The Range' zong, was in Nederland een nummer 1-hit, en stond ook in veel andere landen, waaronder de Verenigde Staten, op nummer 1.

  Discografie

  Singles

  Radio 2 Top 2000

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.