Drive-By Truckers

  • Drive-by Truckers is een Amerikaanse rockgroep, die zich richt op het maken van alternatieve rock, country en southern rock. De groep heeft Athens, Georgia als thuisbasis, maar frontmannen Patterson Hood en Mike Cooley komen oorspronkelijk uit de Shoals-regio in het noorden van Alabama. In de muziek wordt daarom veel verwezen naar Alabama.

    Discografie

    Studio-albums

    • Gangstabilly (1998)
    • Pizza Deliverance (1999)
    • Southern Rock Opera (2001)
    • Decoration Day (2003)
    • The Dirty South (2004)
    • A Blessing and a Curse (2006)
    • Brighter Than Creation's Dark (2008)
    • The Big To-Do (2010)
    • Go-Go Boots (2011)
    • English Oceans (2014)

    Live-albums

    • Alabama Ass Whuppin' (2000)
    • Live from Austin, TX (2009)

    Verzamelalbums

    • The Fine Print: A Collection of Oddities and Rarities (2009)
    • Ugly Buildings, Whores, and Politicians: Greatest Hits 1998-2009 (2011)

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.