John Dahlback

 • John Dahlbäck (Stockholm, 1985) is een Zweeds diskjockey.

  Biografie

  Dahlbäck komt uit een muzikale familie. Geïnspireerd door zijn neef Jesper begint John op zijn 15de elektronische muziek te produceren.

  Aan het begin van zijn carrière produceert hij voornamelijk deep house muziek. Later worden dit meer Chicago house-klanken. Tegenwoordig wordt Dahlbäck gezien als het nieuwe talent.

  Dahlbäck produceert veel muziek. Ook brengt hij regelmatig remixes van bekende artiesten uit. In zijn discografie bevinden zich meerdere bekende labels zoals Dessous Recordings, Morris Audio, Turbo, Brique Rouge, Giant Wheel, Pesto Music, Systematic Recordings, Immigrant, Clubstar, Resopal Schallware en nog veel meer.

  Naam en muziek

  Dahlbäck is in het verleden onder vele namen bekend geweest, zoals Hug, Huggotron, Kaliber, Jetboy of Beckster. Tegenwoordig brengt hij de muziek onder zijn eigen naam uit. Voornamelijk in de Belgische dancescene lijkt Dahlbäck grote indruk te maken. De hits 'Blink', 'Everywhere' en 'Hustle Up' zijn graag gehoorde mixes in de Belgische clubs.

  Discografie

  Singles

  Varia

  • In het programma De zwarte doos op VTM werd een Nederlandstalig woord in Blink ontdekt, namelijk zwemshort. In het refrein van het nummer.

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.