Serebro

 • Serebro (Russisch: Серебро, Nederlands: Zilver) is een Russisch trio, dat op het Eurovisiesongfestival 2007 een derde plaats behaalde met het nummer Song #1. Het trio is samengesteld door Max Fadeev, een prominente Russische producer.

  Zangeressen

  Het huidige trio bestaat uit:

  • Olga Seryabkina - leadzangeres
  • Dasha Shashina - achtergrondzangeres en danseres (sinds 2013)
  • Polina Favorskaya - achtergrondzangeres en danseres (sinds 2014)

  In 2009 vertrok Marina Lizorkina in verband met financiële en persoonlijke redenen uit de groep. Zij werd vervangen door Anastasia Karpova. Dasha Shashina werd in 2013 lid van Serebro toen Anastasia Karpova ermee stopte. In 2014 vertrok Elena Temnikova onverwachts op doktersadvies. De groep was op dat moment al bezig met het zoeken voor een vervanger, aangezien Temnikova later in het jaar zou vertrekken in verband met haar zwangerschap. Ten tijde van haar vertrek was er nog geen nieuw lid gevonden en kwam Karpova tijdelijk terug, totdat een nieuw meisje was gevonden. Een maand later kwam Polina Favorskaya bij de groep.

  In april 2009 kwam het eerste album van Serebro uit. Dit album bevatte de singles Song #1, Dishi, Opium en Skazhi, Ne Molchi. Eind 2009 komt alweer de eerste single van het nieuwe album uit, Like Mary Warner. Deze keer werd er gekozen voor een wat meer electro-pop/rock sound.

  Serebro heeft al vier nummer 1-hits op hun naam staan en een nummer 2-hit in Rusland.

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing