Blood Red Shoes

 • Blood Red Shoes is een tweemans band uit Brighton, Engeland. De band bestaat uit Laura-Mary Carter op elektrische gitaar en Steven Ansell op drums. Blood Red Shoes maakt een mengeling van grunge, noiserock en indierock.

  Biografie

  De band begon in 2004, trad in de periode voorafgaand aan het debuutalbum meer dan driehonderd keer op en gaf zes singles uit. In april 2007 tekenen ze een contract bij V2. Door de verkoop van V2 aan Universal verplaatste dit contract zich naar een sublabel van Universal, Mercury Records. De band trad een aantal malen op in Nederland en België, onder andere op het London Calling festival van 2007. Door de verschuivingen van het platencontract loopt de uitgave veel vertraging op. De uitgave van het debuutalbum Box of Secrets komt uiteindelijk uit in april 2008. Het hectische tourschema van voor de uitgave wordt voortgezet en leidt tot een massale festival- en mediabelangstelling voor de band.

  In 2008 treedt de band nogmaals op tijdens London Calling, in het Groningse Vera en het Utrechtse EKKO en daarnaast op Pinkpop en Lowlands. In 2009 sluit het duo de optredens in de Clubtent af op de tweede dag van Pukkelpop. Naast deze optredens in Nederland en België treedt de band op in 23 verschillende landen op vrijwel elk groot festival (in Engeland bijvoorbeeld op ATP en Leeds). Eind 2008 lopen de spanningen vanwege de grote media-druk op en verlopen een aantal optreden in Duitsland minder goed en met ruzie met het publiek. De band neemt een aantal maanden afstand van optreden om de studio in te duiken en rust te krijgen. Zo hier en daar doen ze korte tours van een à twee weken, waarbij ze onder andere de-Affaire aandoen in de zomer van 2009.

  In het najaar verschenen de eerste voorreleases van het tweede album via muziekwebsites. Op 1 maart 2010 bracht het duo het tweede album Fire Like This uit. Hiervan was Light It Up de eerste single. Het album volgde de koers van het eerste album, maar was minder gericht op eenvoudige popsingles en volgde een iets experimentelere koers. De kritieken op het album waren overwegend zeer goed (gemiddeld vier uit vijf sterren). De band startte een Engelse tournee, gevolgd door een Europese tournee, waarbij de meeste concerten in Nederland uitverkocht raakten.

  Het derde album In Time to Voices komt uit op 26 maart 2012 met Cold als single. Dit album kent in vergelijking tot de eerste twee albums een meer ingetogen geluid.

  In maart 2014 verscheen het vierde, titelloze, album van de band.

  Naar eigen zeggen is de band beïnvloed door Nirvana, Pixies, Blur, PJ Harvey, Joy Division, Sonic Youth, Blonde Redhead, David Bowie, Unwound, the Beatles, Queen, AC/DC, The Lapse, Shellac, Sleater Kinney, Babes in Toyland en vele anderen.

  Discografie

  Singles

  Instrumenten

  Laura-Mary Carter

  • Fender American Telecaster [2]
  • Fender Japanese '62 Reissue Telecaster (op eBay verkocht)
  • Springtime gitaar
  • Marshall DSL50 JCM2000 Head [3]
  • Marshall 1960A Cabinet
  • Boss DD-6 [4]
  • Boss TU-2 [5]
  • Marshall Guv'nor GV-2 Plus [6]
  • Electro-Harmonix Big Muff Pi [7]

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.