Los Del Rio

 • Los del Río is een Spaans zangduo, bestaande uit Rafael Ruíz en Antonio Romero Monge. In 1996 scoorden ze een wereldwijde nummer 1-hit met het nummer Macarena. Het succes was mede te danken aan het bijhorende dansje.

  Los del Río is opgericht in Sevilla in de jaren 60 van de 20e eeuw. Voor de doorbraak met de Macarena had het duo al meer dan 30 albums opgenomen met traditionele Spaanse muziek. Het nummer Macarena werd oorspronkelijk in 1993 opgenomen. Al snel werd het populair op Spaanstalige radiostations. Een platenmaatschappij maakte vervolgens een remix van het nummer dat eerst in Spanje en later wereldwijd werd uitgebracht.

  Later werden nog enkele andere versies van de Macarena uitgebracht, zoals Macarena Christmas (feitelijk hetzelfde liedje, maar met het geluid van kerstbellen op de achtergrond).

  Discografie

  Singles

  Notities:

  • 1 - In Europa uitgebracht in 1993.

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.