Amaranthe

  • Amaranthe is een Zweedse melodieuze-deathmetal- en powermetalband.

    Geschiedenis

    Het project, gevormd door Jake E Lundberg (Dreamland, Dream Evil) en Olof Morck (Dragonland, Nightrage), begon vorm aan te nemen toen zangeres Elize Ryd (Kamelot), zanger Andreas Solveström (Cipher System, Within Y) en drummer Morten Løwe Sørensen (The Cleansing, Koldbornzich, Mercenary) bij hen aansloten. Bassist Johan Andreassen (Engel) kwam pas na de fotoshoot van de demo Leave Everything Behind bij de band, maar hij was wel voor de opnames van het eerste album Amaranthe betrokken.

    In mei 2009 moest de band, toen nog onder de naam Avalanche, noodgedwongen hun naam veranderen als gevolg van juridische kwesties. Later brachten ze hun eerste demo Leave Everything Behind uit.

    Het debuutalbum Amaranthe kwam uit in 2011 en belandde in de Zweedse en Finse charts.

    Hun tweede album, The Nexus, werd in maart 2013 uitgebracht.

    In oktober 2013 verliet Solveström de band en werd zijn plaats ingenomen door Henrik Englund (Scarpoint).

    De bandnaam, die vaak in twijfel werd genomen, is van oorsprong een zeldzame Franse achternaam.

    Hun derde album, Massive Addictive, zag op 21 oktober 2014 het levenslicht.

    Bezetting

    Vaste leden

    • Elize Ryd - zang (2008-heden)
    • Jake E - zang (2008-heden)
    • Henrik Englund - zang (2013-heden)
    • Olof Mörck - gitaar & toetsen (2008-heden), basgitaar (2008-2009)
    • Morten Løwe Sørensen - drums (2008-heden)
    • Johan Andreassen - basgitaar (2009-heden)

    Ex-leden

    • Andreas Solveström - zang (2008-2013), slaggitaar in de video van Burn With Me (2013)

    Gastleden

    • Antony Hämäläinen (Nightrage) - zang, live bij Progpower (14 september 2012)
    • Richard Sjunnesson (The Unguided, ex-Sonic Syndicate) – zang, live (november–december 2011)

    Discografie

    Studioalbums

    • Amaranthe (2011)
    • The Nexus (2013)
    • Massive Addictive (2014)

    Singles

    • Hunger (2011)
    • Rain (2011)
    • Amaranthine (2011)
    • 1.000.000 Lightyears (2012)
    • The Nexus (2013)
    • Burn With Me (2013)
    • Invincible (2013)
    • Drop Dead Cynical (2014)
    • Trinity (2014)

    Demo's

    • Leave Everything Behind (2009)

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.