Reconstructive Demonstrations

Serj Tankian

 • Serj Tankian (Beiroet, 21 augustus 1967) is een Armeens-Amerikaans zanger in de metalband System of a Down.

  Serj heeft altijd tegen onrechtvaardigheid en agressie gestreden. Op 13 september 2001, kort na de terroristische aanslagen op 11 september 2001, heeft hij een essay geschreven en vervolgens gepost op de officiële website van System of a Down, maar deze werd door Sony verwijderd. Fragmenten van het essay zijn echter nog op het internet terug te vinden. Serj heeft vaak geprotesteerd tegen oorlog. Op de video 'Boom!' staat een protest tegen oorlog. Bij een protest gehouden in Santa Monica, Californië, deelde hij zelfbereid voedsel uit aan dakloze mensen.

  Hij richtte samen met Tom Morello, gitarist bij Rage Against the Machine, de non-profit organisatie Axis Of Justice op. Beide heren vertelden hierover meer in een interview in de Henry Rollins Show, dat werd uitgezonden op 13 juli 2007.

  In 2006 stopte System of a Down er voor onbepaalde tijd mee, en begon Serj zijn solocarrière als zanger en muzikant. Op 23 oktober kwam zijn eerste solo-album Elect the Dead uit en toerde hij in de Verenigde Staten en Europa. Deze tournee bracht hem onder meer op 24 juni 2005 naar Graspop (Dessel, België) en op 25 november 2007 naar de Melkweg te Amsterdam. Ook heeft Serj Tankian op Pinkpop 2008, Pukkelpop 2008, Rock am Ring 2008, Rock im Park 2008, Rock en Seine 2008, Sziget 2008, Area 4 2008, Pukkelpop 2010 en Lowlands 2010 opgetreden.

  Naast het werk aan zijn muzikale carrière, bracht hij op 1 oktober 2002 ook een poëzie-boek uit genaamd met de titel 'Cool Gardens'. In dit boek komen veel politieke maar ook persoonlijke gebeurtenissen, onder andere bij System of a Down, aan bod.

  Tracklist albums

  Bij de Special Edition vind je ook de nummers Blue, Falling Stars, Empty Walls (akoestisch) en Feed Us (akoestisch).

  Bonus track Japan: "Goddamn Trigger"

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.