Sebastian Ingrosso

  • Sebastian Ingrosso is een Zweedse dj en producent van Italiaanse afkomst. Hij was onderdeel van de dj-driemansgroep Swedish House Mafia.

    Achtergrond

    Sebastian Ingrosso (geboren als Sebastian Carmine Ingrosso) is geboren op 21 april, 1983 en groeide op in Zweden. Hij werkt zeer regelmatig met een vriend uit zijn kindertijd, Steve Angello. Ze vormden samen met Axwell een groep van dj's. Fans noemde hen op dance fora Swedish House Mafia, de artiesten zelf maakte de naam later officieel.

    Productie

    Sebastian Ingrosso produceert voornamelijk House en progressive house onder zijn eigen label Refune en verschillende andere labels. Hij staat op nummer 34 van de DJ Mag's Top 100 DJ-lijst. Hij won daarnaast de prijs voor de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst van 2009.

    Hij heeft onder andere muziek van Justin Timberlake, Moby, Röyksopp, Hard Fi en Deep Dish geremixt.

    Discografie

    Zie ook discografie Swedish House Mafia.

    Ep's

    • "Stockholm Disco ep" (2004)
    • "Mode Machine ep" (2004)
    • "Hook Da Mode ep" (2004)
    • "Stockholm Disco ep" (2006)

    Remixes

    • 2010: Silvia - Miike Snow (Sebastian Ingrosso & Dirty South Remix)
    • 2007: Robbie Rivera - One Eye Shut (Angello & Ingrosso Remix)
    • 2007: Hard-Fi - Suburban Knights (Angello & Ingrosso Remix)
    • 2006: Ultra DJ's - Me & U (Steve Angello & Sebastian Ingrosso Edit)
    • 2006: Justin Timberlake - My Love (Angello & Ingrosso Remix)
    • 2006: Eric Prydz vs. Floyd - Proper Education
    • 2006: Julien Jabre - Swimming Places (Sebastian Ingrosso Re-Edit)
    • 2005: In-N-Out - EQ-Lizer (Angello & Ingrosso Remix)
    • 2005: Steve Lawler - That Sound (Angello & Ingrosso Remix)
    • 2005: Robbie Rivera & StoneBridge - One Eye Shut (Steve Angello & Sebastian Ingrosso Remix)
    • 2005: Naughty Queen - Famous & Rich (Angello & Ingrosso Remix)
    • 2005: Sahara - Everytime I Feel It (Steve Angello Remix)
    • 2005: Full Blown - Some Kinda Freak
    • 2005: Modern, The - Industry
    • 2005: Joachim Garraud - Rock The Choice (Sebastian Ingrosso Remix)
    • 2005: Moby - Dream About Me
    • 2005: Tony Senghore - Peace (Sebastian Ingrosso Remix)
    • 2005: Ernesto Vs Bastian - Dark Side Of The Moon (with Axwell)
    • 2005: Deep Dish - Say Hello (Angello & Ingrosso Remix)
    • 2005: Röyksopp - 49 Percent (Angello & Ingrosso Remix)
    • 2004: Dukes Of Sluca - Don't Stop: Remixes
    • 2004: Steve Angello - Acid / Euro
    • 2004: Eric Prydz - Call On Me (Angello & Ingrosso Remix)
    • 2004: DJ Flex And Sandy W - Love For You (Angello & Ingrosso Remix)
    • 2003: Arcade Mode - Your Love (Angello & Ingrosso Remix)
    • 2003: StoneBridge - Put 'Em High (Steve Angello & Sebastian Ingrosso Remix)
    • 2002: Sheridan - Wants Vs. Needs
    • 2002: Robyn - Keep This Fire Burning

    Externe links

    Referenties

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.