RimK

 • Abdelkarim Brahmi-Benalla (Vitry-sur-Seine, 21 juni 1978), beter bekend als Rim'K, is een Frans-Algerijnse rapper. Hij staat bekend als lid van de rapgroep 113 en Mafia K'1 Fry. Hij heeft als rapper een grote en loyale aanhang en groeide uit tot vertegenwoordiger van de Maghrebijnen in de Franse banlieues. Hij werkt onder meer samen met Khaled, Mobb Deep, Sefyu en Rohff.

  Biografie

  Rim'K werd in de Parijse voorstad Vitry-sur-Seine geboren als zoon van Algerijnse immigranten, die hun oorsprong kennen in Béjaïa, (Kabylië).

  In 1994 richtte hij samen met Mokobé en AP de rapgroep 113 op. De naam van de groep verwijst naar het nummer van de woonblok, in de wijk Camille Groult, Vitry-sur-Seine, waar ze opgroeiden. 113 maakt deel uit van het rapperscollectief Mafia K'1 Fry. Mede door het succes van 113 konden ook andere artiesten van Mafia K'1 Fry doorbreken, zoals Kery James en Rohff. In 2004 bracht Rim'K zijn eerste solo-album uit, l'Enfant du pays samen met Raï-koning Cheb Khaled. Op dat album staat onder andere de single "Rachid system" met Cheba Zahouania. Rim'K maakte samen met Reda Taliani de muziek voor de film "Il était une fois dans l'Oued" van regisseur Djamel Bensalah.

  Discografie

  Albums

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.