Atomic Kitten

 • Atomic Kitten is een damestrio uit Liverpool, Verenigd Koninkrijk, bestaande uit Natasha Hamilton, Elizabeth McClarnon en Kerry Katona. Ze bestonden tussen 1997 en 2008 en begonnen in 2012 met een comeback.

  Biografie

  1997-1999: beginperiode

  De band werd in 1997 door Andy McCluskey van Orchestral Manoeuvres in the Dark opgericht en bestond uit de zangeressen Elizabeth McClarnon, Kerry Katona en Heidi Range (later lid van de Sugababes). Andy richtte zich op het schrijven van de liedjes en de muziek. De band werd eerst Honeyhead genoemd, maar dat werd gewijzigd in Automatic Kittens en afgekort tot Atomic Kitten. Toen Heidi Range in 1999 de band verliet, werd zij vervangen door Natasha Hamilton.

  1999-2008: doorbraak

  In deze formatie scoorde de groep in december 1999 haar eerste hit in het Verenigd Koninkrijk met Right Now, afkomstig van een album ook genaamd Right Now. Atomic Kitten scoorde haar eerste nummer 1-hit met Whole again. In het liedje en de video daarvoor deed oorspronkelijk Kerry Katona mee, maar zij had net daarvoor in januari 2001 de band verlaten vanwege haar zwangerschap en was vervangen door Jenny Frost. Het succes was dusdanig dat er besloten werd de video en het album opnieuw op te nemen en ook buiten Groot-Brittannië uit te brengen. In de zomer van 2001 hadt Atomic Kitten ook in Nederland een nummer 1-hit met Whole again.

  De volgende single, Eternal Flame, een coverversie van de hit uit 1988 van The Bangles, die niet op het oorspronkelijke album stond, wordt ook een hit. Er werd een nieuw album opgenomen, Feels So Good. De video voor It's Ok!, de eerste single, werd in Zuid-Afrika opgenomen. Met Tide Is High (Get The Feeling), een cover van een hit uit 1980 van Blondie (het oorspronkelijke nummer kwam uit 1965, van The Paragons), werd een hit.

  Daarna volgden Be With You (gebaseerd op een sample van ELO's Last Train To London) en het voor een Kool & The Gang-tribute-album opgenomen Ladies Night. Op 23 januari 2004 besloot Hamilton het rustig aan te gaan doen en een tijdje niet in de schijnwerpers te staan, omdat het combineren van de band met haar privéleven te veel voor haar werd en ze meer tijd met haar zoon wilde doorbrengen. Er werd niet officieel verkondigd ze uit de band stapte of dat de band stopte, maar de groep nam geen platen meer op. Op 29 maart 2004 zou hun laatste single Someone Like Me en als met op de b-kant het opnieuw uitgebrachte Right Now 2004 uitkomen. In Groot-Brittannië werden er sindsdien niettemin nog meer singles uitgebracht, re-releases van Cradle 2005 (2005), All Together Now (2006) en Anyone Who Had a Heart (2008). Ook stonden Atomic Kitten in 2005 met (I Wanna Be) Like Other Girls op de soundtrack van Disney's Mulan II. De groep stond met dit nummer ook eenmalig op het Coca-Cola SoundWave Festival in Polen.

  In december van 2006 stond de groep op The Nokia New Year's Eve Music Festival in Hong Kong. De drie meiden zouden vanaf januari 2007 weer optreden en weer de studio induiken voor nieuw materiaal voor een vierde studioalbum. In april 2007 zou er een nieuwe single uitkomen, namelijk Nothing In The World. Deze staat ook op het album Ladies Night, maar zou opnieuw worden ingezongen. Later werd deze comeback geannuleerd. In januari van 2008 stond Atomic Kitten op The Number One Project in Liverpool. Hierna besloten de drie dames het toch voor gezien te houden en zeiden dat ze dat ze geen mediaoptredens meer zouden doen als Atomic Kitten.

  2012-2013: reünie

  In maart van 2012 zei Hamilton dat de groep opnieuw zou samen komen voor een nieuwe tournee, een nieuw studioalbum en dat ze in gesprek waren voor een eigen realityshow omtrent hun comeback. Hamilton hoopte ook dat Kerry Katona zich bij de drie dames zou voegen. Hoewel Katona meteen toehapte ging de reunie niet door in verband met ruzies tussen Katona en Frost. Uiteindelijk werd er in oktober van datzelfde jaar bekendgemaakt dat Atomic Kitten één van de zes popgroepen is dat te zien zal zijn in The Big Reunion. Hierin gaan zes bekende popgroepen aan hun comeback werken. Naast Atomic kitten doen ook B*Witched, Five, 911, Honeyz en Liberty X mee. Atomic Kitten zal tijdens de comeback bestaan uit Liz McClarnon, Natasha Hamilton en komt Kerry Katona in de plaats voor Jenny Frost. Frost werd weer vervangen door Katona in verband haar zwangerschap. Hamilton en McClarnon hopen dat Frost de overige drie meiden komen vergezellen als zij er weer klaar voor is.

  Discografie

  Singles

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.