St. Vincent

  • Annie Clark (28 september 1982, Tulsa, Oklahoma), beter bekend als St. Vincent is een Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist. Ze groeide op in Dallas en studeerde enkele jaren aan de Berklee College of Music. Voor haar solocarrière maakte ze deel uit van The Polyphonic Spree en de touring band van Sufjan Stevens.

    Haar debuutalbum was Marry Me (2007), gevolgd door Actor (2009). Haar derde album, Strange Mercy, werd uitgebracht op 13 september 2011. Op 10 september 2012, bracht ze samen met David Byrne het album Love This Giant uit. Haar vierde album, St. Vincent, werd uitgebracht op 24 februari 2014.

    Clark heeft in het voorprogramma gespeeld van bands als Arcade Fire, Andrew Bird, Jolie Holland, John Vanderslice, Xiu Xiu, Death Cab for Cutie, Cristina Donà en Grizzly Bear. Ze werkte samen met Bon Iver voor het liedje "Roslyn", dat verscheen op de soundtrack van The Twilight Saga: New Moon. Haar nummer "The Strangers" werd gesampled door Kid Cudi in het nummer "MANIAC" voor zijn album Man on the Moon II: The Legend of Mr. Rager samen met rapper Cage.

    Discografie

    Albums

    • Marry Me (2007)
    • Actor (2009)
    • Strange Mercy (2011)
    • Love This Giant (2012, met David Byrne)
    • St. Vincent (2014)

    Ep's

    • Ratsliveonnoevilstar (2003)
    • Paris Is Burning (EP) (2006)
    • 4AD Session (2012)
    • Brass Tactics (met David Byrne; 2013)

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.