Time To Pretend (Live at Spanking New Music Week)

MGMT

 • MGMT (afkorting voor Management) is een electropopgroep uit Middletown, Connecticut. De band werd in 2002 opgericht en bestaat uit de bandleden Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser.

  Geschiedenis

  VanWyngarden en Goldwasser leerden elkaar kennen aan de Universiteit van Connecticut (Wesleyan University). Ze noemden zich The Management, later alleen nog MGMT. Bij hun studieafsluiting in 2004 brachten ze op een door fans opgericht studentenlabel een ep uit met daarop zes nummers. Ook namen ze een zelf geproduceerd album op genaamd Climbing To New Lows (2005) en een ep Time to Pretend EP (2005). Vervolgens gingen ze op tournee. Toen ze eigenlijk op wilden houden, werd Rick Rubin van het platenlabel Sony-Columbia geattendeerd op de ep en hij gaf MGMT een platencontract.

  Nieuwe nummers werden geproduceerd en een promotietournee werd gestart. Uiteindelijk werd het album Oracular Spectacular gemaakt. Het openingsnummer Time to Pretend werd de eerste single. Door optredens bij David Letterman en Jools Holland werd dit nummer in de VS en in het Verenigd Koninkrijk bekend. Bovendien werd het gebruikt in de film 21, in de Britse tv-serie Skins en de filmtrailer voor de Amerikaanse komedie Sex Drive.

  Bij optredens wordt het duo versterkt door James Richardson (gitaar), Matt Asti (basgitaar), Will Berman (drums) en Hank Sullivant (keyboard).

  Het tweede album kwam op 9 april 2010 uit en heet Congratulations. Hun derde en tot nu toe laatste album heet MGMT en verscheen in 2013.

  Discografie

  Singles

  Ep's

  • 2004: We (don't) care (als The Management)
  • 2005: Time to pretend
  • 2008: Metanoia

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.