Beirut

 • Beirut is een door Zach Condon opgerichte band en heeft als thuisbasis New York. De muziek van Beirut valt in de categorieën Indie, Folk en Pop.

  Op jonge leeftijd verlaat Zach Condon school en vertrekt naar Europa. Hij verblijft hoofdzakelijk in Parijs, waar hij in contact komt met traditionele Balkan muziek. Bij terugkomst in Amerika schrijft hij de nummers voor het eerste album van Beirut. In 2006 wordt dit album, Gulag Orkestar, uitgebracht bij Ba Da Bing. In de nummers op dit album klinkt duidelijk de invloed door van Oost-Europese Zigeunermuziek. Hetzelfde jaar waarin Gulag Orkestar wordt uitgebracht volgt ook nog een tweede album, Lon Gisland.

  Na een tussen-album, Pompeii EP, met ouder werk van Zach Condon volgt in oktober 2007 het album The Flying Club Cup. Dit album is geïnspireerd op een verblijf van Zach Condon in Parijs. In 2009 wordt "March of the Zapotec/ Holland" uitgebracht, het is een dubbel-ep die bestaat uit twee miniplaten. Op de eerste, "March of the Zapotec", is er Mexicaanse volksmuziek uit de staat Oaxaca te vinden. Op de tweede, "Holland", vooral electro.

  In de zomer van 2011 bracht de groep zijn recentste album The Rip Tide uit. De eerste single van het album werd East Harlem. Op 11 september werd Santa Fé uitgebracht.

  Discografie

  Singles

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.