The Script feat. will.i.am

 • The Script is een Ierse softrockband afkomstig uit Dublin, Ierland. Hun debuutalbum The Script is uitgekomen in 2008.

  Mark Sheehan en Danny O'Donoghue zijn voormalige producers die gewerkt hebben met Rodney Jerkins, The Neptunes, Teddy Reilly en Dallas Austin. Ze werkten in de Verenigde Staten, maar keerden terug naar Ierland, waar ze Glen Power aannamen voor hun nieuw te vormen band. Ze tekenden bij Phonogenic in de lente van 2007 en brachten een ep uit op Last.fm.

  Hun debuutsingle We Cry werd Single van de Week op RTÉ 2fm, Today FM (Ierse radiozenders) en op BBC Radio 1. Hun tweede single, The Man Who Can't Be Moved werd succesvoller in heel Europa. Het nummer kwam in de hitlijsten in Spanje, Duitsland en Nederland waar het ook Alarmschijf op Radio 538 werd. Het debuutalbum The Script kwam in het Verenigd Koninkrijk en Ierland binnen op de eerste plaats van de albumlijst.

  De eerste single van het tweede album For the First Time kwam op de eerste plaats binnen in Ierland, en op de vijfde positie in het Verenigd Koninkrijk, maar steeg de week erna door naar de vierde positie. In Nederland bereikte het nummer een 16de positie in de Nederlandse Top 40.

  In 2009 won The Script een European Border Breakers Award. De European Border Breakers Awards zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het jaar ervoor succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden.

  Op 12 november 2010 trad de band op in Ede, tijdens de eerste liveshow van The voice of Holland. De band bracht daar het nummer "For the first time" ten gehore met als gevolg een flinke stijging in iTunes. Op 1 februari 2011 gaf de band een optreden in het Amsterdamse Paradiso. Maandag 13 juni 2011 trad de band op op Pinkpop. Op vrijdag 7 december 2012 trad de band voor de tweede keer op bij The voice of Holland. Op vrijdag 25 januari 2013 stonden ze in het Ziggo Dome in Amsterdam en kregen ze een gouden schijf in Nederland voor de hit Hall of Fame.

  Op vrijdag 18 juli 2014 maakten ze bekend, tijdens een live filmpje op Youtube, dat ze een nieuw album hebben gemaakt, genaamd No Sound Without Silence. Dit album kwam uit op maandag 15 september 2014. Maandag 21 juli 2014 maakten ze het eerste nummer van dit album bekend, Superheroes.

  Op vrijdag 20 maart 2015 staat The Script voor de tweede keer in de Ziggo Dome. Omdat deze show binnen 10 minuten was uitverkocht, is er een extra show ingepland op zaterdag 21 maart 2015, ook in de Ziggo Dome.

  Discografie

  Albums

  Andere nummers

  • "Bullet from a Gun"
  • "Times Like These"
  • "Stay - Rihanna feat Mikky Ekko cover"
  • "Written in the Stars - Tinie Tempah cover"
  • "Live Like We're Dying" - B-kant van We Cry.
  • "Anybody There" - B-kant van The Man Who Can't Be Moved.
  • "Wherever I Lay My Hat (That's My Home)" - Paul Young cover.
  • "Heroes" - David Bowie cover .
  • "Lose Yourself" - Eminem cover Live van BBC Radio 1.

  Radio 2 Top 2000

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.