Raphael Gualazzi

 • Raphael Gualazzi (Urbino, 11 november 1981) is een Italiaanse zanger.

  Biografie

  Gualazzi is actief sinds 2005. Hij nam deel aan verscheidene Europese jazzfestivals. In 2009 kreeg hij een platencontract. Dat resulteerde in een debuutalbum onder de titel Reality and fantasy in 2011. Hij studeerde aan het Conservatorium van Parijs.

  In 2011 nam hij deel aan het Festival van San Remo. Dit jaar nam Italië voor het eerst sinds 1997 weer deel aan het Eurovisiesongfestival. Een speciale jury zou beslissen wie Italië mocht vertegenwoordigen. Uiteindelijk viel de keuze op Gualazzi met zijn nummer Follia d'amore. Hij won tevens de jongerencompetitie op het Festival van San Remo. Op het Eurovisiesongfestival 2011 mocht Gualazzi meteen meedoen in de finale, omdat Italië een van de vijf grote landen is die aan het festival meedoen. In die finale eindigde Gualazzi op de tweede plaats met 189 punten, waarvan 99 van de televoting en 251 van de vakjury.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.