"Problem (The Monster Remix)" ft. will.i.am (Behind The Scenes)

Becky G

 • Rebbeca Marie Gomez (Inglewood, 2 maart 1997), alias Becky G, is een Amerikaanse zangeres en danseres. Ze verkreeg in 2011 bekendheid nadat zij verschillende video's waarop ze zingend te zien was op YouTube had geplaatst. Later heeft ze al deze covers op een album geplaatst; deze mixtape was genaamd @itsbeckygomez. Ze schreef het nummer "Oath" voor Cher Lloyd en is gevraagd voor een couplet voor de remix "Die Young" van Ke$ha.

  Levensloop

  Gomez werd geboren in de buurt van Los Angeles en groeide daar ook op. Haar prille jeugd bracht ze door in Moreno Valley, Californië. Toen ze negen jaar oud was, werden haar ouders door financiële problemen gedwongen hun huis te verkopen en verhuisden ze naar de verbouwde garage van haar grootouders in Inglewood, Californië. Gomez wilde geld verdienen voor haar familie en begon met voice-overs en reclamewerk. Ook zat ze in twee meidengroepen, G.L.A.M. en B.C.G. Sinds 2014 is ze samen met Austine Mahone ook een beroemde zanger.

  Muzikale carrière

  2011-heden: @iambeckyg en Play It Again

  Begin 2011 zette ze verschillende remixvideo's op YouTube, met haar eigen tekst op bekende hiphop- en popnummers. Deze nummers verschenen ook op de mixtape @itsbeckygomes. Haar cover van Kanye West en Jay-Z's "Otis" verscheen op 15 september 2011. Dit trok de aandacht van oud-songwriter Dr. Luke, die ervoor zorgde dat ze bij Sony Music Entertainment/Kemosabe Records terechtkwam.

  Op 12 juni 2012 bracht ze samen met Cody Simpson het nummer "Wish U Were Here" uit. In juli 2012 bracht ze haar eigen nummer uit op YouTube: "Turn the Music Up". Op 2 oktober bracht ze samen met Cher Lloyd de single "Oath" uit, waarvan in de Verenigde Staten meer dan 140.000 exemplaren werden verkocht en die op nummer 73 terechtkwam in de Billboard Hot 100. Samen met Will.i.am bracht ze de single "Problem" uit, die ook nog als remix in de film Transylvania terechtkwam. Op 13 september 2012 kwam de muziekvideo uit voor het nummer. Op 23 november 2012 bracht Ke$ha het nummer "Die Young" uit, waarin Gomez een rol speelde samen met Juicy J en Wiz Khalifa. Ook maakte ze een remixversie van "Jenny from the Block" van Jennifer Lopez getiteld "Becky from the Block". De muziekvideo kwam op 8 april 2013 uit.

  Op 6 mei 2013 kwam de video uit voor "Play It Again". Dit werd de eerste single van haar ep Play It Again, die op 16 juli 2013 verscheen. Op de ep stonden ook nog niet-verschenen nummers: "Can't Get Enough" met Pitbull, "Built for This", "Zoomin' Zoomin'" en "Lovin What You Do". Gomez stond in februari 2014 samen met de Amerikaanse zangeres Jasmine V op de omslag van het tijdschrift Latina. Gomez zal de opening verzorgen van enkele concerten tijdens Katy Perry's Prismatic World Tour, twee in Houston en twee in Mexico.

  Op 23 april 2014 kwam de eerste single van haar debuutalbum uit, "Shower". Ze kwam op nummer 75 binnen in de Billboard Hot 100. Bovendien kreeg ze haar eerste nummer 1-notering in de Billboard Latin Rhythm Airplay Chart.

  Op 30 juni 2014 kwam de single "Shower" van haar gelijknamige album uit.

  Discografie

  Singles

  • 2012: Problem (The Monster Remix) (met Will.i.am)
  • 2013: Becky from the Block
  • 2013: Play It Again
  • 2013: Magik 2.0 (met Austin Mahone)
  • 2014: Shower
  • 2014: Can't Get Enough (met Pitbull)
  • 2012: Wish U Were Here (met Cody Simpson)
  • 2012: Oath (met Cher Lloyd)
  • 2013: Hola Hola
  • 2013: Built for This
  • 2013: Zoomin'
  • 2013: Lovin' What You Do

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.