Wombats

 • The Wombats is een Britse postpunkband die afkomstig is uit Liverpool. De band bestaat uit de geboren en getogen Liverpudlians Matthew "Murph" Murphy (zang, gitaar en keyboard) en Dan Haggis (drum en achtergrondzang) en de in Liverpool woonachtige Noor Tord Øverland-Knudsen (bas, achtergrondzang).

  Het internationale succes van de band begon bij het uitbrengen van hun single Let's Dance To Joy Division in oktober 2007, die werd gevolgd door een Europese tour. Zo speelden The Wombats in Paradiso, Amsterdam tijdens het London Calling-festival. De single bereikte de negende plaats in de UK Singles Chart en de tweede plaats in de Nederlandse Kink 40. Het succes van de single in Nederland werd vooral veroorzaakt doordat het lied het thema werd van de 3FM-actie Serious Request 2007. In 2008 speelden ze op de 39e editie van Pinkpop. Augustus 2008 speelden the Wombats in de hoofdtent (Alpha) van Lowlands. Net zoals in 2011. Op bevrijdingsdag (5 Mei) 2009 speelde de band zowel in Groningen als Zwolle.

  Discografie

  Singles

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.