Dúné

 • Dune is een Duitse muziekgroep. Ze maken vooral een mix van techno en rave met een vleugje hardcore house.

  Geschiedenis

  De formatie werd opgericht door dj Oliver Froning (Münster, 25 juli 1963), Jens Oettrich (Hamm, 6 maart 1968) en Bernd Burhoff (Münster, 25 september 1969). Dune heeft sinds 1995 verschillende zangeressen gehad: Verena von Strenge, Vanessa Hörster en Tina Lacebal.

  Verena von Strenge is de bekendste van de drie zangeressen. Zij zong in de hoogtijdagen van Dune de teksten van de liedjes. Aanvankelijk was ze achtergronddanseres, maar voor het nummer "Are You Ready To Fly" mocht ze optreden als zangeres. Totdat zij, in de vorm van een eigen zangcarrière - die echter nooit succesvol is geweest - haar eigen weg koos, was ze een vast lid van de formatie.

  Tijdens de happy hardcore en rave-rage in Nederland heeft Dune een aantal grote hits gehad. Vooral Hardcore Vibes, Can't Stop Raving, Rainbow to the stars en Hand in Hand haalden hoge noteringen in de Nederlandse Top 40. Nadat de happy hardcore en rave-rages over hun hoogtepunt heen waren, behaalde de groep in Nederlands geen Top-40-noteringen meer, maar in Duitsland nog wel.

  Sinds 2003 is er geen materiaal meer van de groep uitgekomen.

  Oliver Froning staat nog af en toe in de discotheken met de muziek van Dune.

  Discografie

  Singles

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.