Curse feat. Gentleman

  • Gentleman is de artiestennaam van Tillmann Otto (Osnabrück, 19 april 1975), een Duitse zanger van reggae.

    Gentleman is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste Europese reggae sterren. Hij woont afwisselend in Duitsland en Jamaica waar hij ook de Jamaicaanse Creoolse taal Patois leert spreken. Zijn muziek is een mix van roots, ragga en toasting.

    Zijn album 'Confidence', opvolger van 'Journey To Jah', kwam in 2004 direct binnen op 1 in de Duitse album charts. Gentleman heeft niet alleen succes in de Duitstalige gebieden, hij krijgt veel respect van alle Jamaicaanse artiesten. Zo werkte hij samen met onder anderen Mustafa Sandal, Morgan Heritage, Tony Rebel, Marcia Griffith, Cocoa Tea, Anthony B, Barrington Levy en Capleton. Live was Gentleman onder andere te zien op Two Sevens Splash, Lowlands, het Mundial festival en in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

    Discografie

    • 1999 - Trodin’On
    • 2002 - Journey to Jah
    • 2003 - DVD "Gentleman & The Far East Band Live" chez Sony.
    • 2004 - Confidence
    • 2005 - Live
    • 2005 - Runaway EP
    • 2007 - Another intensity
    • 2010 - Diversity
    • 2013 - New Day Dawn

    Singles

    • 1998: Tabula Rasa (featuring Freundeskreis)
    • 1999: In The Heat of The Night
    • 1999: Jah Jah Never Fail
    • 2002: Dem Gone
    • 2004: Leave Us Alone
    • 2003: Rainy Days (featuring Tamika & Martin Jondo)
    • 2004: Superior
    • 2005: Intoxication
    • 2005: Send A Prayer
    • 2006: On we go
    • 2007: Different Places
    • 2007: Serenity
    • 2009: Changes
    • 2010: It No Pretty
    • 2013: You Remember

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing