Stefanie Heinzmann

  • Stefanie Fabienne Heinzmann (Visp-Eyholz, 10 maart 1989) is een Zwitserse pop- en soulzangeres die bekend werd door haar deelname aan het tv-programma SSDSDSSWEMUGABRTLAD.

    Biografie

    In de zomer van 2007 werd Heinzmann geselecteerd als één van de 20 deelnemers om mee te doen aan de liveshows van SSDSDSSWEMUGABRTLAD. Met interpretaties van voornamelijk soul- en funkklassiekers, plaatste ze zichzelf voor de finale. In de finale op 10 januari 2008 kwam ze als winnares uit de bus. Ze won een platencontract bij Universal Music.

    Albums

    Masterplan

    De eerste single van Heinsmann werd My Man Is A Mean Man, geschreven door de Zweedse producers Gustav Jonsson, Tommy Tysper en Marcus Sepehrmanesh. Het album Masterplan kwam uit op 7 maart 2008. Het album is geproduceerd in de Berlijnse studio van Marek Numarek Pompetzki en Paul NZA. De tweede single, Like a bullet, kwam uit 18 april en werd een succes. In augustus kwam de derde single Revolution uit. In november kwam er een nieuwe versie van Masterplan uit met vijf bonustracks en een bonus DVD. Ook stond de vierde single The unforgiven erop, een cover van Metallica. In totaal stond het debuutalbum van Heinzmann 54 weken in de Duitse hitlijsten.

    Roots to grow

    Als voorloper van het album Roots to grow verscheen in augustus de single No one (Can ever change my mind). In september verscheen het album in een normale en luxe versie.

    Discografie

    Albums

    • 2008 · Masterplan
    • 2009 · Roots to grow

    Singles

    • 2008 · My Man is a Mean Man
    • 2008 · Like a Bullet
    • 2008 · Revolution
    • 2008 · The Unforgiven
    • 2009 · No One (Can ever change my mind)
    • 2010 · Roots to Grow
    • 2012 · Diggin' in the Dirt

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.