Say...If You Feel Alright

Crystal Waters

 • Crystal Waters (geboren 10 oktober 1964 in Philadelphia) is een Amerikaanse zangeres. In 1991 scoorde zij een internationale hit met haar debuutsingle Gypsy Woman (She's homeless).

  Tot 1991 werkte de hoog opgeleide Crystal als medewerkster van de FBI in Washington. Samen met producers van the Basement Boys nam ze in het begin van de jaren negentig enkele demo's op, waaronder Gypsy Woman, dat dankzij het la la dee la da da-refrein een wereldhit werd. In Nederland stond de single drie weken op nummer 1.

  Terwijl de zangeres op tournee was in Europa, stelden haar producers haastig de debuut-cd Surprise samen uit het beperkte aantal demo's dat de zangeres met hen had opgenomen. De zangeres was niet blij met het resultaat. De tweede single Makin' Happy was een bescheiden internationale hit. In de Nationale Hitparade bleef het steken op nummer 27. Na nog een megamix werd het stil rond de zangeres.

  In 1994 volgde de hit met 100% Pure Love van de cd Storyteller. De single bereikte in de Top 40 de elfde plaats, in de Mega Top 50 de vijftiende plaats. In de Verenigde Staten was 100% Pure Love één van de langst genoteerde singles; het nummer stond 42 weken in de Billboard Hot 100 genoteerd.

  In 1997 scoorde Crystal een top 40 hit in de Verenigde Staten met Say... If You Feel Alright. Het album Crystal Waters flopte echter en de zangeres verloor haar platencontract bij Mercury. Na nog een verzamelaar (een plaat met een uiteenlopende verzameling nummers) richtte de zangeres zich voornamelijk op cluboptredens.

  Hoewel ze slechts een handjevol reguliere hitnoteringen behaalde, scoorde de zangeres de ene na de andere clubhit. In 2003 bereikte de single My Time de Britse Top 40. In 2007 scoorde ze met Alex Gaudino ook nog een hit met Destination Calabria.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.