Dan Auerbach

  • Daniel Quine Auerbach (Akron (Ohio), 14 mei 1979) is een Amerikaans zanger en muzikant. Hij bespeelt de gitaar, de basgitaar en het keyboard.

    De eerste band waar Dan Auerbach in speelde, heette The Barnburners. In 2001 vormde hij met drummer/producent Patrick Carney de bluesrockgroep The Black Keys. Hun debuutalbum werd een jaar later uitgebracht.

    In 2009 heeft Auerbach de cd Keep it Hid uitgebracht met The Fast Five. Met enkele hiphop- en urbanpopartiesten nam hij in dat jaar ook het album Blakroc op.

    Discografie

    • Keep It Hid (2009)
    • The Big Come Up (2002)
    • Thickfreakness (2003)
    • The Moan (2004)
    • Rubber Factory (2004)
    • Chulahoma (2006)
    • Magic Potion (2006)
    • Attack & Release (2008)
    • Brothers (2010)
    • El Camino (2011)
    • Turn Blue (2014)
    • Blakroc (2009)

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.