Cake

  • Cake (vaak gespeld als CAKE) is een Amerikaanse band die in 1991 in Sacramento (Californië) ontstaan is. De band heeft enkele grote hits gehad. Ze zijn nog steeds actief en hebben zeven albums op hun naam staan.

    Alternatieve rock

    De muziek van Cake wordt vaak gezien als zogenaamde alternatieve rock, maar de groep gebruikt vaak vele verschillende muziekstijlen per album, zelfs per nummer. Funk, pop, jazz, rap, country, blues en hiphop zijn terug te vinden in hun liederen. Zij zijn misschien wel het bekendst geworden door het spelen met taal en de quasi-ongeïnteresseerde stem van leadsinger John McCrea. Gitaar en trompet worden het meest gebruikt om de bas funky uit te doen komen. "She's got a silk dress and healthy breasts that bounce on his Italian leather sofa"; de teksten doen op het eerste gezicht inhoudsloos aan maar vaak ligt er een diepere boodschap in, zoals in "Comfort Eagle", een nummer dat klaarblijkelijk over de verwereldlijking van de maatschappij gaat.

    Hits

    Hun grootste hits zijn "The Distance" (een nummer dat vaak gespeeld wordt bij American-Football-wedstrijden), "Never There" (klaagzang over een meisje dat er nooit is) en "Short Skirt, Long Jacket" (laconiek nummer waarin de perfecte vrouw wordt beschreven). Ook hebben zij met behoorlijk succes "I Will Survive" gecoverd van Gloria Gaynor. De als tweede en derde genoemde nummers komen van Comfort Eagle, hun in 2001 uitgebrachte album. Dit album wordt gezien als hun meest succesvolle album, aangezien het de meeste hits opleverde (overigens bijna alleen in de Verenigde Staten) en het meest werd verkocht.

    Op tours werkten ze samen met onder andere Modest Mouse, The Flaming Lips, De La Soul, "Latin techno fusion band" Kinky en de bluegrass-groep The Hackensaw Boys.

    Cakes vijfde album, Pressure Chief, was in oktober 2004 uitgekomen. In 2011 volgde Showroom of Compassion.

    Discografie

    • Motorcade of Generosity (1994/Capricorn)
    • Fashion Nugget (1996/Capricorn)
    • Prolonging the Magic (1998/Capricorn)
    • Comfort Eagle (2001/Columbia Records)
    • Pressure Chief (2004/Columbia Records)
    • B-Sides and Rarities (2007)
    • Showroom of Compassion (2011)

    Line-up van de band

    • John McCrea - vocals, akoestische gitaar, orgel, vibraslap
    • Vince DiFiore - trompet, toetsen, percussie
    • Xan McCurdy - elektrische gitaar
    • Gabe Nelson - basgitaar
    • Pete McNeil - drums, percussie (alleen tijdens de tours, geen officieel lid van de band)

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing