Ashlee Simpson

 • Ashlee Nicole Simpson (Waco (Texas), 3 oktober 1984) is een Amerikaanse zangeres en actrice. Zij is de jongere zus van Jessica Simpson, met wie zij in het begin veelvuldig werd vergeleken. Haar eerste (rock)album, Autobiography, kwam in Amerika echter meteen op nummer 1 in de hitlijsten terecht, terwijl haar zus er nog niet in geslaagd was een nummer 1-album te scoren. De eerste single, Pieces of me, stond op nummer 5 in de VS en in Nederland op nummer 20. In haar volgende single, Shadow, benadrukte zij dat ze niet op haar zus leek of wilde lijken door haar zus neer te zetten als een "barbiemeisje" en zichzelf in een rockachtige rok en shirt te hijsen. De single La la werd ook in Nederland een klein succes, en behaalde de 25e plaats in de Top 40.

  Biografie

  Jonge jaren

  Simpson werd geboren in Waco, Texas. Zij begon met klassiek ballet op 3-jarige leeftijd. Op 11-jarige leeftijd leed zij aan een eetstoornis, maar met de steun en hulp van haar ouders kwam zij er bovenop.

  Start van carrière

  Nadat Jessica de sterrenstatus had bereikt met haar eerste album, trad Simpson op als een van de achtergronddanseressen. Later verscheen zij in films en televisieseries, zoals Malcolm in the Middle in 2001. In 2003 kwam het lied Just Let Me Cry uit voor de film Freaky Friday. Voor haar eerste album zong Simpson een kerstlied samen met haar zus Jessica. Tijdens de uitreiking van de Teen Choice Awards op 8 augustus 2004 ontving Simpson de Song of the Summer Award voor het nummer Pieces of Me.

  Uiterlijk

  Simpson onderging verscheidene gedaanteverwisselingen door haar haar zwart of blond te verven, of door blonde haarextensies te laten invlechten. Bovendien onderging zij op 21 april 2006 een neusoperatie, net na een publiekelijk interview. In september 2006 overwoog Simpson naakt te poseren voor Playboy en wel voor het gigantische bedrag van 4 miljoen dollar.

  Persoonlijk leven

  Op 9 april 2008 maakte Simpson haar verloving bekend met Pete Wentz, de bassist van Fall Out Boy. Op 14 april 2008 werd tevens bekend dat zij zwanger zou zijn. Wentz ontkende dit in eerste instantie, maar Simpson gaf de dag erna in een interview aan dat zij het niet kon bevestigen of ontkennen. De twee traden in het huwelijk op 17 mei 2008.

  Terugkeer in de muziek

  Aan het eind van 2007 kondigde Simpson haar nieuwe single Outta My Head (Ay Ya Ya) aan. Het nummer werd op 9 januari op iTunes uitgebracht, maar een echt succes werd het niet. Het lukte niet met dit nummer binnen twee maanden de Billboard Hot 100 te bereiken. Het nummer is de eerste single van het album Bittersweet World.

  Acteren

  Na een goed bekeken eigen realityserie op de Amerikaanse muziekzender MTV, genaamd The Ashlee Simpson Show, is Simpson van 2009 tot en met 2010 een van de acteurs in de vernieuwde serie Melrose Place van de Amerikaanse tv-zender The CW Television Network.

  Discografie

  Singles

  Televisie

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing