Mark Ronson feat. Phantom Planet

  • Mark Daniel Ronson (Londen, 4 september 1975) is een Engelse muziekproducer, muzikant en dj. Hij speelt gitaar, basgitaar en keyboard. Daarnaast is Ronson mede-oprichter van het platenlabel Allido Records.

    Carrière

    Here Comes the Fuzz

    In september 2003 kwam Marks debuutalbum Here Comes the Fuzz uit. Het is een album dat gericht is op Amerikaanse hiphop, met samenwerkingen met Sean Paul, Nate Dogg en Ghostface Killah. Desondanks werd het niet een groot succes. Alleen de single Ooh Wee, met een sample van Sunny van Boney M, en met de artiesten Nate Dogg, Ghostface Killah, en Peter Pussykin, werd een succes.

    Version

    In april 2006 kwam het tweede album Version uit. Het album bevat covers als Oh My God van de Kaiser Chiefs, gezongen door Lily Allen, een instrumentale versie van het nummer God Put A Smile Upon Your Face van Coldplay, Toxic van Britney Spears en Valerie van The Zutons. Dit laatste nummer werd gezongen door Amy Winehouse. Het nummer werd ook in Nederland uitgebracht en kwam begin 2008 binnen in de Nederlandse Top 40.

    In januari 2008 werd Ronson genomineerd voor drie Brit Awards:

    • British Male Solo Artist gewonnen
    • British Album (voor Version)
    • British Single (voor Valerie)

    Privéleven

    Ronson heeft sinds 2009 een relatie met Josephine de la Baume met wie hij trouwde op 3 september 2011.

    Discografie

    Geproduceerd

    • 2001 Like A Feather - Nikka Costa
    • 2002 School's In - J-Live
    • 2004 City Rules - Daniel Merriweather (ft. Saigon)
    • 2004 She's Got Me - Daniel Merriweather
    • 2005 These Days - Rhymefest
    • 2006 Lovelight - Robbie Williams
    • 2006 Littlest Things - Lily Allen
    • 2006 Rehab - Amy Winehouse
    • 2007 Bongo Bong and Je Ne T'Aime Plus - Robbie Williams
    • 2007 You Know I'm No Good - Amy Winehouse
    • 2007 Back To Black - Amy Winehouse
    • 2007 One More Chance - Candie Payne
    • 2007 Slow Down Baby Christina Aguilera
    • 2007 Wake Up Call (Remix) - Maroon 5 (ft. Mary J. Blige)
    • 2007 One More Chance - Candie Payne
    • 2007 Love Is A Losing Game - Amy Winehouse
    • 2008 Off With Their Heads - Kaiser Chiefs
    • 2008 Tropical Moonlight -Jordan Galland
    • 2010 All You Need Is Now - Duran Duran
    • 2014 Uptown Funk - Bruno Mars

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.