Kimberley Walsh

 • Kimberley Jane Walsh (Bradford, 20 november 1981) is een Brits zangeres. Ze maakt deel uit van de band Girls Aloud en ze deed mee aan het programma Popstars - the Rivals.

  Biografie

  Walsh groeide op in een gezin met in totaal vier kinderen, ze heeft 2 zussen en 1 broer. Ze groeide op in Bradford, Engeland.

  Als kind was Kimberley al bezig met acteren in musicals en had ze de passie om mensen te entertainen. Kimberley had al veel audities achter de rug toen ze zonder al te veel verwachtingen auditie ging doen voor 'Popstars: the Rivals'. Ze geraakte door de eerste audities maar toen het bootcamp gedaan was, kreeg ze te horen dat ze naar huis moest .Ze ging de liveshows niet halen. Een beetje daarna kreeg ze echter te horen dat er iemand op het laatste moment niet meer mee deed waardoor ze toch naar de live shows mocht. Het doel van deze talentenjacht was om een boyband en een girlband te vormen, deze twee bands gingen dan strijden voor de Christmas Number One. Na een paar live shows werd de girlband Girls Aloud gevormd, Kimberley, Nadine, Sarah, Nicola en Cheryl maakten hier deel van uit. De boyband die gevormd werd was One True Voice. Girls Aloud won de race naar de nummer 1 en mocht een album opnemen: 'Sound of The Underground'. Het album werd platina en het was de start van een zeer mooie muzikale carrière waar een ein aan kwam in 2013. Na 21 top-tien-singles, 5 'chart-topping' studio albums, 6 uitverkochte tours, een drie-jarige break en enorm succes besluit de groep dat het na 10 jaar wel mooi geweest is. Op 21 maart laat de band via een 'twitlonger' weten dat dit het einde is van Girls Aloud. Tijdens de pauze van Girls Aloud was Walsch druk bezig. In juni 2010 werkte ze als model voor Schwarzkopf. Ze heeft een documentaire gemaakt over spijkerbroeken, getiteld Blue Jean Girl. Ze heeft The 5 Hour Show gepresenteerd. Met Will Best presenteert ze wekelijks het programma Suck My Pop. Walsh speelde de rol van prinses Fiona in de Engelse versie van de musical Shrek. In 2012 deed Walsh mee aan Strictly Come Dancing met Pasha Kovalev als danspartner.

  Haar eerste soloalbum, Centre Stage, verscheen in februari 2013. Het is een album met al haar favoriete musicalliedjes, die ze gecoverd heeft.

  Persoonlijk leven

  Walsh heeft sinds eind 2003 een relatie met Justin Scott, voormalig zanger van Triple 8.

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.