Crystal Castles

 • Crystal Castles was een Canadese band. De band werd in 2003 opgericht in Toronto. De band bestond uit Ethan Kath en zangeres Alice Glass. Het duo maakte experimentele elektronische muziek en maakte daarbij veel gebruik van samples van jaren-tachtigcomputerspelletjes van de Atari. In oktober 2014 ging de band uit elkaar.

  Geschiedenis

  De band begint in 2003 als een soloproject van producer Ethan Kath. Hij vernoemt zijn project naar het luchtkasteel van She-Ra. In april neemt Glass vocalen op voor vijf nummers voor Kath, die oorspronkelijk instrumentaal waren. Een microfoontest van Glass komt in september 2005 per ongeluk op de Myspace van de band terecht onder de naam "Alice Practice". De band wist dit niet totdat ze door een platenmaatschappij werden benaderd voor een contract.

  Auteursrechtenschending

  In 2008 krijgt de band problemen met het schenden van de copyright, voor de promotie van hun werk. Ze gebruikten hiervoor een afbeelding van zangeres Madonna met een blauw oog, die was gemaakt door Trevor Brown. Ze hadden hiervoor geen toestemming gevraagd. De kwestie werd opgelost toen de band de rechten voor gebruik van de afbeelding kocht.

  Bandleden

  • Ethan Kath - instrumenten en productie
  • Alice Glass - zang

  Discografie

  Hitnoteringen

  Singles

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.