The Bangles

 • The Bangles is een Amerikaanse pop- en rockband.

  Geschiedenis

  De groep werd in januari 1981 opgericht door de zussen Vicki en Debbi Peterson, wat later kwamen Susanna Hoffs en Annette Zilinskas erbij. Oorspronkelijk opereerden ze onder de naam The Colors, later dat jaar werd dit The Bangs, om uiteindelijk in 1982 The Bangles te worden. De naam werd bedacht door geluidstechnicus Erik Visser die toen het geluid voor hen deed in de Lhasa Club in Hollywood. In dat jaar werd ook Zilinskas vervangen door Michael Steele, ooit nog bassiste bij The Runaways.

  In 1984 verscheen het eerste album All Over The Place, met een eerste bescheiden hitje Going Down To Liverpool. Het tweede album Different Light was echter de doorbraak. De single Manic Monday, die gecomponeerd werd door Prince onder de schuilnaam Christopher, was een wereldhit. Met de single Walk Like an Egyptian deden ze dat succes nog een keer over, ook dat nummer stond wereldwijd op nummer 1. The Bangles waren tevens de eerste meidengroep waarvan de leden zelf hun instrumenten bespeelden, die in Nederland een nummer 1 haalde.

  Het succes zorgde ook voor tweedeling; Susanna Hoffs werd gezien als het middelpunt terwijl The Bangles op de eerste plaats een band was met meerdere leadzangeressen. Met het album Everything uit 1988, dat de hitsingle Eternal Flame voortbracht, namen de geruchten toe dat de groep uit elkaar zou gaan. Eind 1989 was het dan zover; Susanna Hoffs begon een solocarrière en bracht begin 1991 een album uit waarvan My Side of the Bed een hit werd.

  In 2000 kwamen The Bangles echter weer bij elkaar en besloten het nummer Get the Girl op te nemen voor de film Austin Powers: The Spy Who Shagged Me. In 2003 kwam het artistiek geslaagde maar commercieel geflopte album 'Doll Revolution' uit. Nadat Michael in april 2005 de band verliet gingen de Bangles als trio verder totdat ze op 31 december 2005 hun nieuwe bassiste introduceerden: Abby Travis (geen vast bandlid). Met deze bezetting kwamen ze in 2008 naar Nederland.

  Op 27 september 2011 hebben The Bangles een nieuw album uitgebracht Sweetheart of the Sun.

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing