Inna

 • Elena Alexandra Apostoleanu (Mangalia, 16 oktober 1986), beter bekend onder haar artiestennaam Inna, is een Roemeense zangeres. Inna zingt vooral electropopnummers.

  Biografie

  Inna was vooral erg bekend in haar thuisland Roemenië en in Bulgarije. Maar nu is ze mede dankzij haar hit "Hot" ook bekend in West-Europa. In Roemenië, Bulgarije, Spanje, Griekenland en Turkije had ze met "Hot" een nummer 1-hit en in Nederland en Rusland een nummer 2-hit. Haar tweede single in Nederland werd "Déjà Vu". Wederom een top 10-hit. "Déjà Vu" haalde de zevende plaats als hoogst behaalde plek. De derde single van Inna in Nederland werd "Love". In eerste instantie zou "10 Minutes" de volgende single worden, maar dat ging toch niet door. Op 22 april 2010 is haar album Hot uitgekomen in Nederland. Haar album kwam 1 mei 2010 in de single Top 100 binnen op 68 en de hoogste positie is 68. Hot heeft totaal 12 weken in de Album Top 100 gestaan. In Vlaanderen kwam het album op nummer 56 binnen op 4 september 2010. Als laatste singles van het album volgden "Amazing" en "10 Minutes". "Sun Is Up" is uitgekomen als eerste single van haar nieuwe album "I Am the Club Rocker". Als tweede single van het album werd "Club Rocker" uitgebracht.

  In 2011 won Inna een European Border Breakers Award. De European Border Breakers Awards zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het jaar ervoor succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden.

  Discografie

  Singles

  Videoclips

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.