P!nk featuring Nate Ruess

 • Nathaniel Joseph Ruess (Nate) (Iowa City, 26 februari 1982) is een Amerikaans singer-songwriter. Ruess is zanger van de band Fun.

  Biografie

  Ruess werd geboren in Iowa. Het gezin Ruess verhuisde in 1986 naar een boerderij in Glendale, waar Ruess zijn jeugd doorbracht. Hij ging naar Dear Valley High School en studeerde af in 2000. Zijn oom, John Ruess, heeft opgetreden in Broadway. In 2001 richtte Ruess samen met zijn vriend Sam Means de band The Format op.

  Fun.

  In 2008 ging The Format uit elkaar. Ruess contacteerde Jack Antonoff en Andrew Dost om een nieuwe band te vormen: Fun. Na het uitbrengen van de demo "Benson Hedges" bracht de band zijn eerste album uit Aim and Ignite. Ondanks veelbelovende recensies lukte het niet om van het album een commercieel succes te maken. Het tweede album van de band, 'some nights' genaamd, had meer succes. Vooral het nummer 'We Are Young' werd erg bekend en belandde zelfs voor een aantal weken op nummer één, nadat het werd gecoverd door de cast van de bekende tv-serie 'glee'. In 2015 gaf Fun. aan een pauze te nemen.

  Solo

  In de pauze van Fun. bracht Ruess op 23 februari 2015 zijn eerste solonummer uit: Nothing without love.

  Discografie

  Radio 2 Top 2000

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.