Baby K feat. Tiziano Ferro

 • Tiziano Ferro (Latina, 21 februari 1980) is een Italiaans popzanger. Hij maakte zijn debuut in de nazomer van 2001 met Xdono en werd al snel één van de grootste muzieksterren van Italië. Hij nam zijn Italiaanse albums tevens in het Spaans op en had daarmee groot succes in Spanje en Latijns-Amerika.

  Biografie

  In 1997 deed hij mee aan het Festival van San Remo maar kwam niet door de eerste selectieweek heen. In 1998 zat hij bij de 12 finalisten, en werd daar ontdekt door de twee producers Alberto Salerno en Mara Maionchi.

  Op zijn debuutalbum Rosso Relativo (2002) combineerde Ferro Italiaanse muziek met R&B en hiphopinvloeden. De Spaanse versie van dit album heette Rojo Relativo en deed het goed in de Spaanstalige gebieden van de wereld.

  In 2003 bracht hij zijn tweede album 111 Centoundici uit. Hij verstevigde zijn naam in de zuidelijke streken, maar werd in landen als Nederland gezien als eendagsvlieg.

  In 2004 bracht Ferro zijn eerste Engelstalige single Universal Prayer uit. De single werd opgenomen om de Olympische Spelen van 2004 in Athene te promoten. Het lied was een duet met de Britse R&B-ster Jamelia. Bij de MTV Europe Music Awards won hij een prijs voor de Beste Italiaanse Act en zong hij zijn hit Sere Nere (Zwarte Nachten).

  In 2004 won Tiziano Ferro een European Border Breakers Award. De European Border Breakers Awards zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het jaar ervoor succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden.

  Op 12 mei 2006 komt de single Stop! Dimentica (Stop! Vergeet het) uit. Die wordt al snel gevolgd door het album Nessuno è Solo (Niemand is Alleen). Het album is geproduceerd door Michele Canova en bevat meer elektronische klanken, maar het blijft bovenal muziek van Tiziano Ferro.

  In 2006 zingt Ferro een duet met Laura Pausini, met wie hij bevriend is. Het nummer Non me lo so spiegare, staat op Pausini's album Io Canto. Eerder had hij het nummer al op zijn 2e CD 111 Cento once uitgebracht.

  In 2008 is het album Alla Mia Età (Op mijn leeftijd) uitgekomen.

  In 2009 wordt de single Breathe Gentle (een duet samen met Kelly Rowland, de engelse versie van het nummer Indietro) van het album Alla Mia Età uitgebracht. Met het nummer verliest Ferro in Nederland zijn status als eendagsvlieg. Breathe Gentle wordt verkozen tot Alarmschijf en belandt in de top 10 van de Nederlandse Top 40.

  Op 5 oktober 2010 openbaarde Ferro in de Italiaanse versie van Vanity Fair dat hij homo is.

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing