Fill My Little World -Live At O2

The Feeling

 • The Feeling is een vijfkoppige Britse popband, die debuteerde in 2006.

  Vier van de vijf mannelijke leden komen uit Sussex, en de ander (leadzanger Sells) uit Londen. Ciaran, Paul en Kevin zaten op dezelfde school. Ze ontmoetten Dan en Richard later tijdens een college in Croydon.

  The Feeling begon als coverband in de Franse Alpen. Zo speelden ze covers van The Rolling Stones, The Beatles, The Kinks, Stevie Wonder en Muse. Maar na korte tijd besloten ze om terug te keren naar Londen en om nooit meer een cover te maken. Kort daarna kwamen ze met hun debuutalbum Twelve Stops And Home dat begin juni 2006 werd uitgebracht.

  De naam The Feeling is afkomstig van een bar in Parijs waar dat met neonletters boven de deur stond geschreven. Ze vonden het een betere naam voor een band dan voor een bar. Voordat ze The Feeling heetten, noemden ze zich Prime Minister, en kort daarna Supa Fly.

  Sinds 2008 hebben ze een tweede album: Join With Us.

  Bandleden

  • Dan Gillespie Sells - vocals & gitaar
  • Richard Jones - bas (getrouwd met zangeres Sophie Ellis-Bextor)
  • Kevin Jeremiah - gitaar
  • Ciaran Jeremiah - keyboards & vocals
  • Paul Stewart - drums

  Discografie

  In Nederland brachten ze als eerste single het nummer Sewn uit. De tweede single heet Fill my little world. Als derde single werd in maart 2007 Love It When You Call uitgebracht.

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.